Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
Haura
Introrodek

Re: Witam!

Post autor: Haura »

Hey! Obserwuję to forum już jakiś czas i postanowiłam w końcu się ujawnić (mało introwertycznie, ale dla introwertyków zrobiłam wyjątek ;))
Awatar użytkownika
SardonicAlly
Pobudzony intro

Post autor: SardonicAlly »

O, świeże mięsko przypełzło samo. Forum nam się odmładza. Przynajmniej strukturalnie, bo u nowych nabytków zauważam pewną niechęć do pisania postów :P
Anyway, welcome :)
"The power of accurate observation is called cynicism by those who have not got it." Rest assured I've got it in abundance ;P

5w4, prone to procrastination
ISTP Craftsman I=89% S=79% T=89% P=58%
Haura
Introrodek

Post autor: Haura »

SardonicAlly pisze:O, świeże mięsko przypełzło samo. Forum nam się odmładza. Przynajmniej strukturalnie, bo u nowych nabytków zauważam pewną niechęć do pisania postów :P
Anyway, welcome :)
Dziękuję za tak serdeczne przywitanie. Rzeczywiście, ta niechęć do pisania postów jest bardzo widoczna, wiem z autopsji ;) Ale powoli się rozkręcam, po 15minutowej analizie "pisać w tym temacie, czy nie pisać?" napisałam drugi post, a teraz oto powstaje już trzeci. (oby tak dalej)
Winkie
Zagubiona dusza

Post autor: Winkie »

Witajcie. Postanowiłam dzisiaj się zarejestrować na Waszym forum, tym samym i również moim :wink: , oraz jeśli będzie to możliwe - nawiązać jakiś kontakt z ludźmi stąd. Co tu o sobie powiedzieć... Teoretycznie introwertyczka marząca jednakże o bliżej relacji z jakąś osobą, zakochana w literaturze m.in. w prozie współczesnej i poezji, interesująca się m.in. piłką nożną i marynistyką. A więc witajcie. :)
Awatar użytkownika
MetalMan
Intromajster

Post autor: MetalMan »

Witamy. :wink: [MM ostrzy tasak :twisted: ]
"Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności... nie znane w żadnym innym ustroju"

"The nine most terrifying words in the English language are: 'I'm from the government and I'm here to help.'"
Awatar użytkownika
Padre
IntroManiak
Kontakt:

Post autor: Padre »

Nie przejmuj się, on tylko żartuje z tym tasakiem. Tak naprawdę uwielbia mielone ;-)
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
Awatar użytkownika
parvati
Wtajemniczony

Post autor: parvati »

Witam wszystkich!

Dwa dni temu dowiedziałam się że jestem introwertyczką i od dwóch dni śledzę to forum. Przyznam, że na forach się nie udzielam, ale tutaj zrobię wyjątek :wink:. Żałuję tego że, wcześniej nie wiedziałam o introwertyzmie - wiedza o tym trochę zmieniła moje postrzeganie siebie samej. Cieszę się, że znalazłam osoby takie jak ja :).

Dodam jeszcze, że kocham indyjskie kino i indyjską muzykę.
Awatar użytkownika
Tichy
Intronek

Post autor: Tichy »

Cześć, chciałbym się przedstawić :) Niedawno strzeliło mi oczko, nieszczęsne 21, skazany na 5 lat studiów, z czego odsiedział już dwa, pracujący, pijący, palący(wiecznie rzucający) no i co tu dużo mówić - introwertyk :mrgreen: Mam milion zainteresowań - motoryzacja, lotnictwo, muzyka, budownictwo, film, książka, sport (narty, nożna, siłowe), psychologia, fizyka, astronomia, zarabianie pieniędzy etc etc Niektóre rozwijam bardziej, inne ledwo podtrzymuje przy życiu, w oczekiwaniu na większe zasoby wolnego czasu. Dzięki jakim objawom zdiagnozowano tą 'obrzydliwą przypadłość'? Jestem bardzo małomówny, nie lubię, za przeproszeniem, pier****ć głupot, przebywanie w większej grupie ludzi mnie męczy. I chociaż lubię samotność, to od ludzi nie stronię. Po prostu wole kameralne spotkania i dobrych znajomych, którzy nie czują się niekomfortowo z takim mrukiem jak ja. Ci znajomi określają mnie jako kogoś, kto wygląda i zachowuje się dużo dojrzalej niż by to wynikało z wieku, a ja z kolei nazywam to posiadaniem nudnego, zupełnie nie interesującego życia. Dziewczyny mówią, że jestem taaaki wysoki, dobrze zbudowany, wyluzowany, mający wszystko gdzieś (w sumie - to też taki objaw introwersji), a to właśnie z nimi mam największy problem - ale to temat rzeka, daruje Wam (zresztą brawo dla tych, którzy dotrwali do tego momentu :lol: ).

Trafiłem na to forum... w sumie sam nie wiem jak. Mam dużo projektów do zrobienia, a więc, naturalnie, odkładam to na później i marnuje czas w sieci. Postanowiłem zabawić tutaj chwilę dłużej, introwertycy to zazwyczaj b. wartościowi ludzie. Mam nadzieję, że miło się będzie z wami dyskutowało :)
'Nikt nie może być mi bliższy ode mnie, a ja, ja jestem sobie czasem taki daleki...' S.Lem
Awatar użytkownika
SardonicAlly
Pobudzony intro

O, przyszło indyjskie culture vulture, tego jeszcze nie było ;). I jeszcze do kompletu kolejna kolejna ofiara sieciowej prokrastynacji (11 != 1000000, ale i tak, pretty impressive. ładnie wyglądało w CV? :P ). Parvati, Tichy, welcome ;)
"The power of accurate observation is called cynicism by those who have not got it." Rest assured I've got it in abundance ;P

Awatar użytkownika
Tichy
Intronek

Post autor: Tichy »

Nie wiem jak wyglądało, ale na rozmowach o pracę zawsze trafię na kogoś o przynajmniej jednym wspólnym hobby ;) W każdym razie nie uważasz, że Prokrastynacja (piękne imię) to w rzeczywistości taka wredna istota w nas, która przejmuje stery, manipuluje nami w najbardziej niestosownych momentach? Przecież ja na prawdę (serio!) chciałem zrobić dzisiaj ten projekt... a co robię w zamian? :roll: No ale dosyć już. Konstrukcje stalowe? :)
'Nikt nie może być mi bliższy ode mnie, a ja, ja jestem sobie czasem taki daleki...' S.Lem
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

Post autor: Akolita »

Cześć, bawcie się dobrze.
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
Awatar użytkownika
SardonicAlly
Pobudzony intro

eh, jak zaczniemy tu dyskusję o prokrastynacji zaraz się tu zrobi gigantyczny offtop... :P jak kiedyś poczuję przypływ energii do działania założę taki temat. Niemniej jednak wydaje mi się że już dawno zasnęłam na fotelu drugiego pilota, a Prokrastynacja twardą łapą trzyma stery.
Ano tak, konstrukcje stalowe. hale, silosy, zbiorniki... doesn't ring a bell? ;)

Awatar użytkownika
my_way
Intronek

Post autor: my_way »

Witam wszystkich,
na forum trafiłem kilka dni temu i jestem nim zachwycony, a czytać posty osób myślących tymi samymi kategoriami co ja, jest po prostu wspaniałe, wspaniałe na tyle, że postanowiłem dodać coś od siebie i dlatego wczoraj udało mi się zarejestrować :).

Jeśli chodzi o mnie to - jestem introwertrykiem :), myślę że moja "introwersja" jest moim największym przekleństwem i największym błogosławieństwem :wink: , oczywiście czasami mam jej dość ale chyba nie chciałbym jej zmieniać.

PS: Gdybyście szukali wsparcia technicznego, to śmiało do mnie pisać, chociaż z tego co zauważyłem to jest tu sporo osób związanych z IT.
dopóki walczysz jesteś zwycięzcą
Awatar użytkownika
my_way
Intronek

Post autor: my_way »

-mikamves- pisze: BTW masz byka w stopce :)
To sobie ładną reklamę zrobiłem :roll:
-mikamves- pisze:
my_way pisze: PS: Gdybyście szukali wsparcia technicznego, to śmiało do mnie pisać, chociaż z tego co zauważyłem to jest tu sporo osób związanych z IT.
Nie omieszkam, w razie problemów, także żebyś się nie zdziwił.
Ale nikt nie mówił że za darmo :lol: :lol:
oczywiście joke :twisted:
dopóki walczysz jesteś zwycięzcą
hellenbenszahar
Wtajemniczony

Post autor: hellenbenszahar »

Witam!
Jak zapewne wiekszosc narybka, od niedawna wiem o introwertyzmie, od dwoch dni siedze na forum, czytam pisze i o dziwo mi sie tu podoba. Nigdy nie siedzialem na forach, ale na tym mam nadzieje zabawic nieco, poznac ciekawych ludzi. Czasem milo jest z kims pogadac bez koniecznosci spotkania.... Gdzie moje maniery; nazywam sie Konrad,mam 30 lat i jestem alkoh.... introwertykiem ;). Zainteresowania? Szybko przemijaja, na ten czas to forum. Z tych stalych - historia rzymu, teologia, koszykowka, no i jak kazdy - dobra zabawa, muzyka (klasyczna, metal , folk, elektroniczna ), kino (np "czlowiek z ziemi", "do zachodu slonca", "donnie darko" i wiele innych).
Coz dodac.... pozdrawiam i do zobaczenia w innych watkach forum :)
ODPOWIEDZ