Dyskusje, pytania, rekomendacje dotyczące owoców kinematografii i telewizji (w tym internetowej).
-
siulek
- Wtajemniczony
- Enneagram: 4w5
- MBTI: INTJ
Truly, madly deeply...
Film troche "straszy" ale z genialnym aktorstwem Alana Rickmana i Juliet Stevenson.
Troche do płaczu troche do śmiechu, taki troche odwrocony melodramat, ktory rozpoczyna się od śmiercia, kończy miłością i pokazuje, że mimo wszystkich najgorszych rzeczy, ktore sie moga w życiu przydarzyć trzeba żyć terazniejszoscia i patrzeć w przyszłość a nie tkwić w przeszłości

Naprawde polecam
"had to lose my way to know which road to pave"
-
Coldman
- Administrator
- Enneagram: 4w5
- MBTI: INTJ
Ojciec Chrzestny I
Dla mnie taka 8, gra aktorska, cała sceneria, historia spoko tylko dla mnie zbyt to się przeciąga w czasie. Próbuje się zabrać za II, ale jak widzę ile trwa to bardzo ciężko zacząć.
Biegnij teraz jak łagodny zwierz. Biegnij by dowiedzieć się, o sobie samym i o świecie co zimny jest jak lód.
-
Kavova
- Introrodek
- Enneagram: 1w1
- MBTI: ISFJ
A ja bez odkrywania ameryki, uderzyłam w stare dobre star wars- Nowa nadzieja.
-
highwind
- Legenda Intro
- Enneagram: 1w9
- MBTI: istj
https://www.youtube.com/watch?v=HlN0a8wTAds
Kimi no ni wa / Your name. Kolejny film od Makoto Shinkai. W sumie to można się spodziewać o co chodzi, jeśli zna się twórczość tego reżyseta - zawoalowana historia miłosna z przeszkodami, posypana odrobiną fantastyki, ezoteryki jakiejś. Tutaj główni bohaterowie, ona - Mitsuha i on - Taki, orientują się, że sny, których doświadczają, to tak naprawdę epizody, podczas których zamieniają się swoimi ciałami. Jest ku temu przyczyna, o której dowiadujemy się później, co nieźle ściska za serducho. No i poza tym - jak to cudownie wygląda. Miodzio. Nie ma piękniejszych animacji.