Pisz prawdę
Re: Pisz prawdę
Raz na ruski rok. Musi to być wielkie arcydzieło. Wychowani bez empatii reglamentują empatię od siebie.
Moje poprzednie pytanie okazało się za mało precyzyjne. Zatem: chodzić do szkoły polskiej, czyli owocu XIX wiecznej mentalność Prusów, czy szkoła szwedzka cechująca się nowoczesnością?
Moje poprzednie pytanie okazało się za mało precyzyjne. Zatem: chodzić do szkoły polskiej, czyli owocu XIX wiecznej mentalność Prusów, czy szkoła szwedzka cechująca się nowoczesnością?
- Rafael
- Krypto-Extra
- Enneagram: 9w1
- MBTI: ISFJ
Nie.
Za gorszego też nie.
Nie robię takich porównań, chyba że jakaś rywalizacja, ale wtedy wyniki mówią same za siebie.
Czy lubisz rywalizować z innymi?
Za gorszego też nie.
Nie robię takich porównań, chyba że jakaś rywalizacja, ale wtedy wyniki mówią same za siebie.

Czy lubisz rywalizować z innymi?
Nie o górę się potkniesz, ale o kamień.
Zupełnie nie. Dla mnie rywalizacja jest nielogiczna. Jesteśmy jednostkowo tak różni, mamy inne doświadczenia,wzorce, osobowość, traumy,pragnienia,sytuacje życiowe itp , że nie ma podłoża do rywalizacji w niczym.
Umiesz wybaczać?
Umiesz wybaczać?
Obawiam się, że mój mózg nie zawiera ośrodka wybaczania. Wezwania do wybaczania działają na mnie jak kamyki rzucane w czołg. To na pewno wielka wada, lecz nic nie poradzę.
Czy za granicą jest kraj, w którym chcesz zostać na zawsze?
Czy za granicą jest kraj, w którym chcesz zostać na zawsze?
- Rafael
- Krypto-Extra
Nie ma.
W Polsce zawsze czułem się jak u siebie w domu.
Czy czasem czujesz się jak ambiwertyk, poznawczo lub towarzysko?
W Polsce zawsze czułem się jak u siebie w domu.

Czy czasem czujesz się jak ambiwertyk, poznawczo lub towarzysko?
Nie
Nie mam życia towarzyskiego obecnie i pasuje mi to bardzo. Wszystko,czego potrzebuję, mam w mężu. On zadowolony bo bardzo zazdrosny, ja też, przez pracę czuję stały przesyt kontaktów z ludźmi. I jeszcze ta ciągła presja bycia miłym i nie mówienia co się myśli...brr
Często ukrywasz to, co czujesz?
Nie mam życia towarzyskiego obecnie i pasuje mi to bardzo. Wszystko,czego potrzebuję, mam w mężu. On zadowolony bo bardzo zazdrosny, ja też, przez pracę czuję stały przesyt kontaktów z ludźmi. I jeszcze ta ciągła presja bycia miłym i nie mówienia co się myśli...brr
Często ukrywasz to, co czujesz?
- Rafael
- Krypto-Extra
To raczej niemożliwe w moim wykonaniu.
Jestem bardzo czytelny i nawet osoby, które słabo umieją dostrzegać emocje, u mnie je zauważą bez trudu.
Czy lubisz rozmawiać o swoich uczuciach i emocjach?
Jestem bardzo czytelny i nawet osoby, które słabo umieją dostrzegać emocje, u mnie je zauważą bez trudu.

Czy lubisz rozmawiać o swoich uczuciach i emocjach?
Nie bardzo. Przeszłam trochę w życiu i uznałam, że bezpieczniej tego nie robić. Wyjątki czynię tylko dla najbliższej rodziny.
Uważasz, że AI może zastąpić kontakt z żywymi ludźmi? Tak całkowicie?
Uważasz, że AI może zastąpić kontakt z żywymi ludźmi? Tak całkowicie?
Oczywiście, że może. Tylko musi się rozwinąć. Czym się różni spluwa czarnoprochowa od rakiety międzykontynentalnej? Tym samym co obecna sztuczna inteligencja względem tej, która mogłaby zastąpić kontakt z żywimy ludźmi.
Czy jest stulecie, albo dekada w których pragniesz żyć bardziej niż w bieżących?
Czy jest stulecie, albo dekada w których pragniesz żyć bardziej niż w bieżących?
-
- Wtajemniczony
- MBTI: INFJ
Jeśli mogę się wtrącić: myślę, że AI zastąpi kontakty międzyludzkie te codzienne, powierzchowne. Sztuczna inteligencja będzie lekarzem, terapeutą, doradcą podatkowym, urzędnikiem, aktorem... Czy zastąpi bliskiego człowieka? Nie wiem, czy to możliwe.
Z drugiej strony czy brakuje nam pisania telegramów, noszenia wody ze studni, maszyn parowych? Zaspokajamy potrzeby wykorzystując inne narzędzia, modyfikujemy algorytmy i język. AI nie jest zagrożeniem ani remedium, to skutek ewolucji naszej cywilizacji.
Tęsknię za romantyczną wersją XIX wieku, pełną zachwytów nad rozwojem nauki i odkrywania świata.
Z drugiej strony czy brakuje nam pisania telegramów, noszenia wody ze studni, maszyn parowych? Zaspokajamy potrzeby wykorzystując inne narzędzia, modyfikujemy algorytmy i język. AI nie jest zagrożeniem ani remedium, to skutek ewolucji naszej cywilizacji.
Tęsknię za romantyczną wersją XIX wieku, pełną zachwytów nad rozwojem nauki i odkrywania świata.
Dorota pisze: ↑26 cze 2024, 8:58 Jeśli mogę się wtrącić: myślę, że AI zastąpi kontakty międzyludzkie te codzienne, powierzchowne. Sztuczna inteligencja będzie lekarzem, terapeutą, doradcą podatkowym, urzędnikiem, aktorem... Czy zastąpi bliskiego człowieka? Nie wiem, czy to możliwe.
Halo, tu trzeba zadać pytanie
-
- Wtajemniczony
No dobra... Myślałam, że mogę zignorować zasady 
Nie lubię zasad, chyba że sama je ustanawiam
Czego nigdy nie powiedział(a)byś bliskiej osobie?
Nie lubię zasad, chyba że sama je ustanawiam
Czego nigdy nie powiedział(a)byś bliskiej osobie?
- Rafael
- Krypto-Extra
Może odpowiem na dwa ostatnie pytania jeszcze nie odpowiedziane, aby tu uporządkować trochę.
Po 50tce pragnienie posiadania kogoś takiego spada prawie do zera, tak statystycznie.
Pojawia się preferencja dla sieci społecznej.
Kiedyś miałem, nie przypominam sobie żadnych sekretów, chyba ich nie było.
Lubisz rozmawiać ze starszymi osobami o chorobach?

Nie chciałbym. Ta jest najbardziej przyjazna dla osób niepełnosprawnych ruchowo i najwygodniejsza.

Obecnie nie mam bliskiej osoby i nie dążę do tego, by ją mieć.

Po 50tce pragnienie posiadania kogoś takiego spada prawie do zera, tak statystycznie.
Pojawia się preferencja dla sieci społecznej.

Kiedyś miałem, nie przypominam sobie żadnych sekretów, chyba ich nie było.

Lubisz rozmawiać ze starszymi osobami o chorobach?
-
- Wtajemniczony
Nie lubię rozmawiać z nikim o chorobach.
Jestem zdania, że ludzie najczęściej pragną jednak bliskiej relacji. Może z wiekiem kurczy się nam liczba bliskich przyjaciół, krewnych itd., ale większość chce mieć kogoś bliskiego.
Oczywiście, są też tacy, którzy nie chcą
Od czego zaczynasz dzień?
Jestem zdania, że ludzie najczęściej pragną jednak bliskiej relacji. Może z wiekiem kurczy się nam liczba bliskich przyjaciół, krewnych itd., ale większość chce mieć kogoś bliskiego.
Oczywiście, są też tacy, którzy nie chcą
Od czego zaczynasz dzień?