Pisz prawdę
Re: Pisz prawdę
Niee, zupełnie nie
Wierzę w przewagę ludzi nad ai, kobiecy punkt widzenia(emocjonalność,empatia, wyczucie emocji inych itp)
Jak reagują na ciebie ludzie nie znając ciebie? W pierwszej chwili, przy pierwszym kontakcie?
Wierzę w przewagę ludzi nad ai, kobiecy punkt widzenia(emocjonalność,empatia, wyczucie emocji inych itp)
Jak reagują na ciebie ludzie nie znając ciebie? W pierwszej chwili, przy pierwszym kontakcie?
Od przeklinania plugawej duszy mojego pseudoojca. I dziękowania Bogu, że sprowadził na jego plugawe ścierwo raka. Gdyby nie to, pewnie siedziałbym za zabicie tego śmiecia. Kodeks karny piszą durnie.
Czym kończysz dzień?
Czym kończysz dzień?
-
- Wtajemniczony
- MBTI: INFJ
@Fire Reagują różnie, często zdziwieniem (silny uścisk dłoni), albo zmieszaniem (asertywność). Przeważnie reagują tak, jak ja na nich
@Asperger Dzień kończę zasypiając na lewym boku i dziękując sobie za całkiem fajne życie (w bogów nie wierzę, więc im nie dziękuję).
Jak radzisz sobie ze złością?
@Asperger Dzień kończę zasypiając na lewym boku i dziękując sobie za całkiem fajne życie (w bogów nie wierzę, więc im nie dziękuję).
Jak radzisz sobie ze złością?
Ponoć ze złością można sobie radzić zdrowo i konstruktywnie. Niestety ja nie potrafię. Po prostu duszę w sobie te odczucia aż przeminą; pomijając drobnostki, które kwituję takim czy innym 'przerywnikiem' z popularnego wokabularzu.
Czy uważasz, że w porównaniu co było dziesięć lat temu, świat stał się wyraźnie lepszy, gorszy, czy niespecjalnie się zmienił?
Czy uważasz, że w porównaniu co było dziesięć lat temu, świat stał się wyraźnie lepszy, gorszy, czy niespecjalnie się zmienił?
-
- Wtajemniczony
- MBTI: INFJ
Myślę że nie specjalnie się zmienił, bo wciąż walczymy z tymi samymi problemami: nie zniknął głód i wojny, wciąż kultywujemy wierzenia zamiast uprawiać naukę, nadal nie umiemy leczyć wszystkich chorób, stale marnujemy zasoby planety, ciągle utrzymujemy armie, skarbce i więzienia... Według mnie świat nie jest ani lepszy, ani gorszy niż 10, 20, 30 lat temu. Zmieniają się nam gadżety i słowniki, ale filary naszej cywilizacji pozostają niezmienne.
Czy masz autorytety?
Czy masz autorytety?
- Rafael
- IntroManiak
- Enneagram: 9w1
- MBTI: ISFJ
Raczej już za stary na to jestem, gdy byłem młody to miałem.
Czy upodabniasz się do innych przebywając z nimi dłużej?
Czy upodabniasz się do innych przebywając z nimi dłużej?
Nie o górę się potkniesz, ale o kamień.
Nie. Introwertyk/aspergerowiec nie może mieć szczęśliwego dzieciństwa. Nawet dzisiaj, gdy szerokopojęta tolerancja jest wmuszana we wszystkie dziedziny życia, nie ma dla nas miejsca. Nie jesteśmy na liście gatunków chronionych.
Masz przepis na szczęśliwe dzieciństwo?
Masz przepis na szczęśliwe dzieciństwo?
Przepis, w sensie, listę poczynań, która gwarantuje powtarzalny sukces - nie. Nie sądzę, by taki istniał, zwłaszcza, że nie ma uniwersalnej definicji szczęścia. Mogę co najwyżej pokusić się o rozważania, jakie poczynania rodziców powodują dzieciństwo nieszczęśliwe. Np. traktowanie dziecka jak projektu. Czym innym jest przekazywać dziecku wiedzę o świecie, a czym innym programowanie jego zachowań. Trochę truizm, ale jakoś mało kto o tym pamięta.
Czy chciał/abyś się wyprowadzić za granicę? Jeśli tak, to w który rejon świata i z jakich powodów?
Czy chciał/abyś się wyprowadzić za granicę? Jeśli tak, to w który rejon świata i z jakich powodów?
Chciałbym wyprowadzić się na Islandię, bo na pewno nachodźcy tam nie dotrą. Skoro nie zawsze udaje im się sforsować Morze Śródziemnie.
Gdy dywizje roszczeniowych obcych zaczną dobijać Ci się do domu, wpuścisz ich?
Gdy dywizje roszczeniowych obcych zaczną dobijać Ci się do domu, wpuścisz ich?
Nie. Tak jednak nie będzie. Mamy i będziemy mieli za słaby socjal.
W razie wybuchu 3 wojny światowej zostajesz w kraju czy wiejesz za granicę?
W razie wybuchu 3 wojny światowej zostajesz w kraju czy wiejesz za granicę?
W razie wybuchu 3 wojny światowej będzie problem, dokąd wiać
Pożytek ze mnie na froncie żaden, ale nie mam zamiaru opuszczać swojego domu.
Ile razy w życiu byłeś/aś zakochany/a?
Pożytek ze mnie na froncie żaden, ale nie mam zamiaru opuszczać swojego domu.
Ile razy w życiu byłeś/aś zakochany/a?