Poznajmy sie. Randka online

W tym dziale rozmawiamy o radościach i problemach, jakie dla introwertyków wynikają z bycia w związku.
Awatar użytkownika
Rafael
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: ISFJ

Re: Poznajmy sie. Randka online

Post autor: Rafael »

Zapolyabatory pisze: 05 sie 2024, 19:43 Podobno forum ma zostać wkrótce zamknięte, a najprawdopodobniej mojego wpisu nikt nie przeczyta, ale co tam.
Są niemałe szanse że forum będzie działało dalej, zatem na pewno sporo osób przeczyta. :)
Zresztą ładnie napisałaś, a tu więcej panów się kręci niż pań, stąd prawdopodobieństwo znalezienie kogoś jest całkiem spore, szczególnie, iż spotyka się tu osoby o zbliżonych do Twoich cechach osobowości i marzeniach.

Problem może być z komunikacją, z tym kto pierwszy do kogo napisze, zainicjuje znajomość. Introwertycy to typy odpowiadające, raczej spodziewamy się, że to druga strona zrobi pierwszy krok. :(

Mnie łatwo pisać, bo mam już 55 lat i patrzę na relacje romantyczne z punktu widzenia obserwatora, jednak gdy byłem w Twoim wieku, to prawie wszystkie moje partnerki były ekstrawertyczkami i to właśnie one rozpoczynały wątek miłosny.
Pamiętam tylko jedną introwertyczkę, INFP tak jak Ty, ale i w tym przypadku to również ona przemieniła się z koleżanki w sympatię. :serce:
Zajęło to około pół roku w dość płynny i ledwo zauważalny sposób.
Można i tak. :ok:

Życzę powodzenia. :)
Nie o górę się potkniesz, ale o kamień.
Awatar użytkownika
niewidzialna14
Zagubiona dusza

Post autor: niewidzialna14 »

Zapolyabatory pisze: 05 sie 2024, 19:43 Podobno forum ma zostać wkrótce zamknięte, a najprawdopodobniej mojego wpisu nikt nie przeczyta, ale co tam.
Imię: Paulina.
Wzrost: 174 cm (podaję swój wzrost, ponieważ jest on problematyczny).
Pochodzę z Wielkopolski. Aktualnie kończę studia. Nie ukrywam, że wpis ten jest dla mnie czymś trudnym, gdyż jestem osobą bardzo ceniącą swoją prywatność. Od zawsze czułam się inna, obca, niepasująca do dzisiejszego świata. Moje poczucie obcości wynikało z mojego skrajnego introwertyzmu oraz z wysokiej wrażliwości. Pomimo tego, że jestem samotnikiem, to najważniejsi dla mnie są moi bliscy. Rzeczy takie, jak pieniądze, kariera nie odgrywają dla mnie takiej roli. Liczy się kontakt z drugim człowiekiem. Nie należę do osób, które mają setki znajomych, wolę mieć kilku prawdziwych przyjaciół, z którymi mam głęboką relację. Jestem osobą spokojną, nieśmiałą, małomówną, która otwiera się na drugiego człowieka dopiero z czasem. Cechuję mnie także upartość. Nie chodzę na imprezy, nie palę, nie piję. Nieraz słyszałam o sobie, że ,, pochodzę z innych czasów/ innej planety''. Kieruję się w życiu swoimi ideami, uważam, że każdy jest na tym świecie po coś. Niestety, obecnie mam raczej pesymistyczne nastawienie do świata. Moim głównym zainteresowaniem jest historia. Uwielbiam przyrodę, dlatego nie wyobrażam sobie życia w mieście. Szukam osoby podobnej do mnie, introwertyka, który cechuję się wrażliwością na otaczający świat. Chciałaby znaleźć mężczyznę, który będzie dobrym człowiekiem, przy którym mogłabym czuć się bezpiecznie. Kogoś z kim będę mogła prowadzić ''filozoficzne'' rozważania o życiu, ale także, z którym będę mogła pobyć w ciszy.

Szkoda że nie jesteś z pomorza. Przydałaby mi się taka przyjaciółka jak ty :)
KaPas1984
Zagubiona dusza

Post autor: KaPas1984 »

Jestem Kamil-rocznik 1984.
Mieszkam we Wrocławiu.Po 10-iu latach wróciłem z DE.
Staram się odnaleźć w nowej rzeczywistości.
Niezależny finansowo-dusza romantyka.
Pracuje w branży technicznej CNC.
Chciałbym poznać dziewczynę w podobnym wieku.Bardzo dbam o siebie.Zero alko. itp.
Nie wyobrażam sobie dłuższej relacji z ekstrawertyczką.
Wzrost 176 cm.
Ciemny blondyn-niebieskie oczy.
lukasz5
Zagubiona dusza

Szukam nowych znajomych

Post autor: lukasz5 »

Jestem Łukasz, mieszkam w Szczecinie. Szukam ludzi którzy podzielają moje zainteresowania.
Lubię spędzać czas na łonie natury. Co weekend biegam wokół jeziora, idę się przejść po lesie albo nad rzekę łowić ryby. Pozwala mi to zrelaksować się wśród śpiewu ptaków i wszechobecnej zieleni.
Kolejnym moim zainteresowaniem są książki. Uwielbiam czytać te z gatunku fantasy i sci-fi zwłaszcza gdy mają ciekawe światy do zwiedzenia.
Następnie lubię matematykę, rozwiązywanie problemów logicznych i programowanie. Bawiłem się trochę w programowanie mikrokontrolerów arduino i stm32. Ostatnio skręcam drukarkę 3d. Zamierzam w przyszłości napisać grę.
Dalej lubię rysować szkice ołówkiem. Ostatnio zacząłem rysować cyfrowo na tablecie graficznym o śmiesznej nazwie.
Oprócz tego lubię grać w gry w których tworzy się coś przez dłuższy okres czasu. Głównie w strategie, rpg i planszówki.
FeriAcz
Wtajemniczony

Post autor: FeriAcz »

Mateusz, 29 lat, łódzkie. Moim główym zainteresowaniem na chwilę obecną jest strzelectwo i broń, ale nie jestem myśliwym, strzelam tylko sportowo do papieru. Kiedyś bawilem sie również w szycie ze skóry (portfele, torby), na chwile obecną raczej stolarstwo i klika innych rzeczy o których chetnie opowiem, ale wszelkie rękodzieło wzbudza moją ciekawość. Intersuje sie historią, lubie książki i filmy w tym temacie, chetnie odwiedzam ciekawe muzea, zamki czy imprezy historyczne. Bardzo lubie góry i kontakt z przyrodą, rok bez wyjazdu w góry uważam za stracony, lubie otwarte przestrzenie, nie lubie tłoku i zgiełku.
Awatar użytkownika
Fire
IntroManiak

Post autor: Fire »

E ty, Mateusz, ty w związku jesteś i szukasz kogoś? :roll:
Percy
Stały bywalec

Post autor: Percy »

Może udało mu się znaleźć kogoś w kilka godzin ;)
Awatar użytkownika
Drim
Legenda Intro

Post autor: Drim »

Fire pisze: 03 wrz 2024, 12:49 E ty, Mateusz, ty w związku jesteś i szukasz kogoś? :roll:
Wielożeństwo.
Awatar użytkownika
Rafael
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: ISFJ

Post autor: Rafael »

Drim pisze: 03 wrz 2024, 13:18 Wielożeństwo.
Jak kogoś stać to czemu nie?
Są takie panie co tak lubią.
Nie o górę się potkniesz, ale o kamień.
FeriAcz
Wtajemniczony

Post autor: FeriAcz »

Widzę że nic nie umknie hiszpańskiej inkwizycji :roll:
Awatar użytkownika
Fire
IntroManiak

Post autor: Fire »

Anoo, jeśli chodzi o związki jestem konserwatystką. Po kiego zawracać głowę dziewczynie skoro ma być zabawką na nudę czy co tam. Znam wiele takich historii. Niepoważne. Smutne. Zwłaszcza introwertyczki nie zasługują na takie coś.
Awatar użytkownika
Drim
Legenda Intro

Post autor: Drim »

FeriAcz pisze: 03 wrz 2024, 15:50 Widzę że nic nie umknie hiszpańskiej inkwizycji :roll:
Ona nie z naszych, ale tak, wypadałoby zmienić imię z Matatjahu na Mohamed, potem można w wielożeństwo.
KonKrosno
Wtajemniczony

Post autor: KonKrosno »

Popisze ktoś. W listopadzie skończę 30 lat. Więcej info priv
Percy
Stały bywalec

Post autor: Percy »

Moje kondolencje.
intbrun
Intro-wyjadacz
Enneagram: 4w5
MBTI: INFP

Post autor: intbrun »

Zapolyabatory pisze: 05 sie 2024, 19:43 Wzrost: 174 cm (podaję swój wzrost, ponieważ jest on problematyczny).
Hmm, ale co jest problematyczne w tym wzroście? Chyba raczej na plus, gdy dziewczyna jest równa lub tylko trochę niższa od chłopaka, a nie 'pod pachę'.
ODPOWIEDZ