rozmowy przez telefon
Re: rozmowy przez telefon
Jak dla mnie to mogłoby wcale nie być telefonu i tak nikt do mnie nie dzwoni.
Ze mną jest tak samo, a jeżeli już kyoś zadzwoni rozmowa urywa się po kilkunastu sekundach.
- bartek93
- Ambiwertyk
- Enneagram: 9w1
- MBTI: INFP
Nie cierpię
ale jak trzeba, to odbiorę i zadzwonię. No i wolę, gdy ktoś dzwoni do mnie 

I breathe the air of my beliefs
INFP 962(171) sp/so
INFP 962(171) sp/so
- James Sunderland
- Intronek
- Enneagram: 4w5
- MBTI: INFJ-T
Nie cierpię rozmów przez telefon, na sam dźwięk dzwonka mam ochotę wyciągnąć telefon z kieszeni, roztrzaskać go o podłogę i nie kupić już nigdy żadnego. Czasem przez to urządzenie czuję się jak pies na łańcuchu.
Nie mam z tym problemu. Często rozmowa telefoniczna pozwala uzyskać więcej informacji i przyśpiesza załatwienie czegoś. Wolę zadzwonić niż pisać maila i czekać nie wiadomo ile na odpowiedź. Łatwiej też się dogadać, bo można na bieżąco wyjaśniać nieporozumienia, a wiadomości na przykład musiałabym wysłać kilka. Nieraz też zaoszczędziłam sobie niepotrzebnej wycieczki, bo okazało się, że czegoś albo kogoś nie ma w danej chwili i lepiej przyjechać w innym czasie. Jeśli natomiast chodzi o kontakty ze znajomymi, to dla mnie bez różnicy, czy piszę wiadomość czy dzwonię.
-
- Intronek
- Enneagram: 4w5
Nawet lubię rozmawiać przez telefon, ale rzadko z kim jest taka rozmowa ciekawa. Lubię czuć u rozmówcy zainteresowanie moją osobą i wydaje mi się, że to odwzajemniam. Jednak podobnie jak każdego introwertyka kontakt z ludźmi na dłuższą metę kosztuje mnie sporo energii.
Co do rozmów służbowych, to wolę tak załatwiać sprawy niż pisać, więc nietypowy ze mnie introwertyk.
Co do rozmów służbowych, to wolę tak załatwiać sprawy niż pisać, więc nietypowy ze mnie introwertyk.

Ostatnio zmieniony 15 lip 2020, 14:24 przez anneline_87, łącznie zmieniany 1 raz.
„Wie pan, każdy człowiek ma jakąś potrzebę kontaktu z ludźmi, ale kontaktu nie przypadkowego, tylko jakiejś bliskości charakteru, myślenia, nastroju”
To chyba typowa przypadłość

Nie przepadam, ale ostatnio - siłą rzeczy - przepadam nieco bardziej niż kiedyś.
- Azalea
- Introwertyk
- MBTI: ISFJ
Cóż, hmm mam to samo

Pamiętaj, że wszystko można zacząć od nowa. Jutro jest zawsze świeże i wolne od błędów. // L.M. Montgomery
nie lubię rozmawiać przez telefon a szczególnie dzwonić do kogoś, wolę pisać.
Nienawidzę rozmów telefonicznych... Jak mam się zapisać do lekarza, to wolę pojechać do przychodni i zapisać się osobiście.
- Rafael
- Krypto-Extra
- Enneagram: 9w1
- MBTI: ISFJ
A najgorsze to już są te infolinie z robotami. 

Nie o górę się potkniesz, ale o kamień.
- Domenico De Sole
- Introrodek
- MBTI: INTJ
Ja dokładnie odwrotnie...
Po prostu wybieram taką formę kontaktu, która gwarantuje szybsze załatwienie sprawy.
Wszystko jedno czy e-mail, SMS czy Messenger czy tel, albo osobiście.