Gdybyś mógł się zmienić w zwierze, to jakie?
- romanka
- Stały bywalec
- Enneagram: 5w4
- MBTI: ISTJ
Gdybyś mógł się zmienić w zwierze, to jakie?
Niektórzy czasami stawiają sobie to pytanie lub porównują się ze zwierzęciem. Podaj swój typ, mile widziane uzasadnienie.
Mój typ to jakiś duży ptak drapieżny, jak kondor czy sęp. Powód-mało wrogów, możliwość latania nad górami i otwartymi przestrzeniami, nie trzeba gonić za jedzeniem, tylko wyszukać padlinę. I nie trzeba myć głowy, bo łysa łepetyna:)
Mój typ to jakiś duży ptak drapieżny, jak kondor czy sęp. Powód-mało wrogów, możliwość latania nad górami i otwartymi przestrzeniami, nie trzeba gonić za jedzeniem, tylko wyszukać padlinę. I nie trzeba myć głowy, bo łysa łepetyna:)
-
- Pobudzony intro
Re: Gdybyś mógł się zmienić w zwierze, to jakie?
Kot. Z przyczyn oczywistych - to moje ulubione zwierzęta, a do tego mamy wiele wspólnych cech charakteru ;)
-
- Pobudzony intro
- MBTI: INTP
Piękna sprawa! Pół życia schodzi na to ciągłe namaczanie, masowanie, płukanie, wyżymanie, suszenie...
Ja to bym chyba jętką została. Jako larwa opracowywałabym przez lata plan spędzenia tego właściwego, jednodniowego życia, a potem przystąpiłabym do realizacji w myśl ukutego przez starożytnych Rzymian przysłowia "jeśli mam upaść, chcę upaść z nieba". Wieczorem, na łożu śmierci, pomyślałabym w swojej jętkowej głowie (zgodnie z planem): "niczego nie żałuję".
PS Czy ten temat inspirowany jest filmem Lobster?

- romanka
- Stały bywalec
Przyznam, że troszkę tak. Główny bohater wybrał homara. W związku z jętkami, ostatnio na forum cytowałam Witkacego: "Chciałbym żyć krótko jak efemeryda, ale tęgo, a tu wlecze się ta gówniarska kiełbasa bez końca, aż za szary, nudny, jałowcowo-nieśmiertelnikowy horyzont beznadziejnego jałowego dnia, gdzie czeka wszawa zatęchła śmierć." Stanisław Ignacy Witkiewicz - Szewcynietota pisze: ↑16 sty 2020, 23:19Piękna sprawa! Pół życia schodzi na to ciągłe namaczanie, masowanie, płukanie, wyżymanie, suszenie...
Ja to bym chyba jętką została. Jako larwa opracowywałabym przez lata plan spędzenia tego właściwego, jednodniowego życia, a potem przystąpiłabym do realizacji w myśl ukutego przez starożytnych Rzymian przysłowia "jeśli mam upaść, chcę upaść z nieba". Wieczorem, na łożu śmierci, pomyślałabym w swojej jętkowej głowie (zgodnie z planem): "niczego nie żałuję".
PS Czy ten temat inspirowany jest filmem Lobster?![]()
- aporia
- Pobudzony intro
sowa
Nic się nie da zmienić, statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
- Arsen
- Rozkręcony intro
- MBTI: INFJ
Wilk, lubię wilki. Auuuuuuu
W walce – zwycięstwo
W pokoju – czujność
W śmierci – poświęcenie
W pokoju – czujność
W śmierci – poświęcenie
- Polan
- Intromajster
- MBTI: INTJ
https://www.youtube.com/watch?v=vU29VfayDMw tak mi się skojarzyło.
-
- Pobudzony intro
Wytrwale eksplorował temat nienasycenia. "Żyć tęgo". Żeby nie było ani chwili na zadawanie sobie starego jak człowiek, obrzydłego pytania: "i to już wszystko? tyle?" Pewnie, że marna to egzystencja, kiedy chce się ciągle więcej, niż można mieć. Jętki nie doświadczają takich refleksji. Dlatego im zazdroszczę.romanka pisze: ↑17 sty 2020, 5:45 W związku z jętkami, ostatnio na forum cytowałam Witkacego: "Chciałbym żyć krótko jak efemeryda, ale tęgo, a tu wlecze się ta gówniarska kiełbasa bez końca, aż za szary, nudny, jałowcowo-nieśmiertelnikowy horyzont beznadziejnego jałowego dnia, gdzie czeka wszawa zatęchła śmierć." Stanisław Ignacy Witkiewicz - Szewcy
-
- Pobudzony intro
@up, a nie bałabyś się, że ugryziesz własny ogon? że się zapętlisz w wieczne rondo bez możności ucieczki?
Niedźwiedziem. Chodziłbym sobie po lesie i wpieprzał co popadnie. Spoko sprawa.
Kot jest indywidualista i do szczęścia niewiele mu potrzeba
- Milukante
- Intronek
W labradora. Za niepoprawny optymizm, wieczną wesołość i ciepło.
Even small stick will made ma day
Even small stick will made ma day
Ja mógłbym być osą morską. Jak mnie ktoś zaczepia bez pozwolenia, mam ochotę dotknąć go parzydełkami. Mniejsza o to, że ma kruche ciało.
Chciałabym żyć tylko pod postacią sowy lub kota, są do siebie podobne, a ja mam Naturę do nich podobną.