Co Was nakręca ?

Dyskusje dotyczące życia, społeczeństwa, polityki, filozofii itp.
Awatar użytkownika
Pani Deszczowa
Wtajemniczony
Enneagram: 6w7
MBTI: INFJ

Re: Co Was nakręca ?

Post autor: Pani Deszczowa »

Do czasu porannej kawy lub herbaty, bardzo życiodajna jest wizja wypicia tychże. :)
Małe rzeczy mogą być niezłymi nakręcaczami- coś się przeczyta i zapragnie się tego w swoim życiu czy zapragnie się takiego życia, coś się usłyszy...Dla mnie jednak ze wszystkich myśli najbardziej motywujące do działania są te, że każdy nowy dzień to prezent od losu i okazja, żeby czegoś nowego się nauczyć czy poznać wartościowych ludzi.
kar_la
Introrodek
MBTI: INTJ

Post autor: kar_la »

Mnie nakręca madrosc: "Pamietaj o smierci" :) :) Dzieki temu mam takiego kopa zeby tyyyle przezyc, tyle zobaczyc, jak najwiecej dotkac, eksperymentowac! Traktuje zycie jak jedno wielkie doswiadczenie, i tylko ode mnie zalezy jak je przezyje :) Pomaga mi w tym ambicja i naturalna chec rywalizacji, nie ukrywam takze kasa haha zeby pewnego dnia kupic sobie w koncu ten apartamentowiec w Nowym Jorku! Marzenia mnie nakrecaja. Takze chec sprawienia usmiechu drugiej osobie. Chcialabym pomoc drugiej osobie spelnic jej wszystkie marzenia. Chcialabym zabraz ukochana osobe w piekne miejsca. I takie tam:)
Awatar użytkownika
Rafael
Krypto-Extra
Enneagram: 9w1
MBTI: ISFJ

Post autor: Rafael »

Ja nie potrzebuje nakręcania do funkcjonowania. Mam taki mechanizm w sobie, co chodzi bez nakręcania. Nakręcanie się jest dla mnie szkodliwe i powinienem go unikać, bo mogę przesadzić z aktywnością.

Ale to co powinienem, a to co robię to dwie różne rzeczy. Zatem nakręca mnie to co nowe. Rzeczy, ludzie, pojęcia, idee, doświadczenia. Praktycznie wszystko czego dotychczas nie znałem.
Nie o górę się potkniesz, ale o kamień.
Awatar użytkownika
Fire
IntroManiak

Post autor: Fire »

Wszystko, co daje mi radość. Jestem hedonistką. Tego łaknę. We wszystkich dziedzinach. Za dużo by wymieniać bo jestem ciekawa świata i energiczna.
Awatar użytkownika
Ayşin
Introwertyk

Post autor: Ayşin »

Wstając rano czy też później, zaczynam dzień od słuchania Muzyki i palenia papierosów. Gdy się już nastroje i rozbudzę myślę o sprawiedliwości.
Awatar użytkownika
Nadurek
Introrodek

Post autor: Nadurek »

Nocne razy na kole po okolicy, czasem jakaś impreza rave. Poranny chilli przy podwójnym espresso. Wieczorny spacerek, wtedy powietrze pachnie najlepiej. Przejazd rowerem po górskim szlaku. Hamakowanie nad brzegiem jeziora.
Awatar użytkownika
PatrykTarachon
Introrodek
MBTI: ENFJT
Kontakt:

Post autor: PatrykTarachon »

Mnie nakręcają ludzie, którzy po wejściu na moją stronę angażują się w dyskusje, zapisują do Zamkniętej Listy i dzielą się swoimi wnioskami na tematy poruszane w moich książkach. To wspaniała przygoda, którą kocham robić od przeszło dekady.
ODPOWIEDZ