Komunikacja werbalna to nie jest moja najmocniejsza strona i myślę, że każdy introwertyk jest lepszy w przyjmowaniu informacji ze świata zewnętrznego niż ich wydobywaniu z siebie

O matko, też tak mam
Jest dość sporo kobiet, które zachowują się w ten sposób.
Aktorzy na ogół dobrze umieją odczytać emocje, nawet tylko z oczu. Jednak wiele ludzi nie potrafi i coraz z tym gorzej.
To jest nowe zjawisko. Na razie to tylko wiadomo, że tak jest.
Czyli ludzie zombie to trafna prognoza przyszłościRafael pisze: ↑28 gru 2022, 22:20To jest nowe zjawisko. Na razie to tylko wiadomo, że tak jest.
Z takimi subtelnościami, o których Fire pisała większość młodych, by sobie nie poradziła.
Hipoteza jest taka, iż powodem jest zbyt częste używanie smartfonów w młodym wieku.
Powoduje to, iż młodzi ludzie zatracają umiejętność odczytywania mimiki twarzy, wyrazu oczu. Jedni w większym stopniu, a inni w mniejszym, ale znacząco gorzej w porównaniu z pokoleniami, które z ekranami nie miały wiele wspólnego. Żeby dobrze czytać mowę ciała trzeba mieć dużą praktykę bliskich kontaktów z ludźmi. Najlepiej robią to psychoterapeuci i psychiatrzy. Ta umiejętność jest ważnym elementem ich pracy.