Coś dla konfiarzy...

https://www.youtube.com/watch?v=0qr0sCQ6kfo
Ponoć też zakładają firmy, głównie IT, w tym JDG - (chociaż z tego co rozumiem obejmuje zarobki brutto w firmach >9 osób, więc JDG chyba odpada). Może dlatego.
Debaty nie oglądałem, nie widzę sensu dawać swego czasu Petru. Nawet nie wiem, jaką obecnie pełni funkcję i na co ma wpływ. Mentzen, jako prezes korwinowców, współprezes (czy jak to nazwać) konfederacji i główna twarz kampanii konfederacji razem z Bosakiem, ma wpływ. Jak by rozmowa była z Tuskiem, Kaczyńskim lub innym prezesem partii sejmowej to bym posłuchał.jubei pisze: ↑21 cze 2023, 23:08 Mamy za pasem debatę Mentzen i Petru. Ciekawe jest to, że media promują partię Mentzena, która jest określana jako prorosyjska. Według mnie to nie przypadkowe. Bo to oni będą tworzyć koalicję z PIS. Opozycji nie widze jakoś, ani w mediach ani nic, jaks taka niewyraźna. A PSL i Lewica chętnie się dołaczą za stołki. Bo PIS samo na pewno nie będzie miało większości. Do tego wymowna odmowa odpowiedzi Mentzena na pytanie czy chcą wyjśc z UE. Wieszczę upadek tego kraju.
Petru w ramach własnego komitetu wyborczego będzie ubiegał się o mandat senatora w okręgu Warszawa Mokotów, Ursynów, Wawer, Wilanów.
Na Jaruzelską, oj, głosowałbym. Chociaż od zarania dziejów wspierałem wszystkie morfikacje UPRuDrim pisze: ↑22 cze 2023, 16:03Petru w ramach własnego komitetu wyborczego będzie ubiegał się o mandat senatora w okręgu Warszawa Mokotów, Ursynów, Wawer, Wilanów.
Wybory w kwietniu. Szanse na mandat wysokie. Kopiując z 2019 to lewica wystawi Jaruzelską (xd), a PiS musi ad-hoc kogoś szukać bo wystawili wówczas Gowinowca.
Cześć,apohawk pisze: ↑22 cze 2023, 13:35Debaty nie oglądałem, nie widzę sensu dawać swego czasu Petru. Nawet nie wiem, jaką obecnie pełni funkcję i na co ma wpływ. Mentzen, jako prezes korwinowców, współprezes (czy jak to nazwać) konfederacji i główna twarz kampanii konfederacji razem z Bosakiem, ma wpływ. Jak by rozmowa była z Tuskiem, Kaczyńskim lub innym prezesem partii sejmowej to bym posłuchał.jubei pisze: ↑21 cze 2023, 23:08 Mamy za pasem debatę Mentzen i Petru. Ciekawe jest to, że media promują partię Mentzena, która jest określana jako prorosyjska. Według mnie to nie przypadkowe. Bo to oni będą tworzyć koalicję z PIS. Opozycji nie widze jakoś, ani w mediach ani nic, jaks taka niewyraźna. A PSL i Lewica chętnie się dołaczą za stołki. Bo PIS samo na pewno nie będzie miało większości. Do tego wymowna odmowa odpowiedzi Mentzena na pytanie czy chcą wyjśc z UE. Wieszczę upadek tego kraju.
Ciekawi mnie to określenie Mentzena jako prorosyjskiego. Dla większości Polaków prorosyjskość jest wręcz odpychająca, więc to fajny epitet do obrzucania przeciwników. Dla mnie prorosyjskie są w Polsce partie proniemieckie, bo Niemcy są prorosyjskie. W interesie Niemiec jest przywrócenie Rosji do stanu sprzed wojny. A jaki interes miałaby mieć Polska lub Mentzen w popieraniu Rosji? I najważniejsze, w czym to się przejawia? Skąd to określenie?
Ja raczej wieszczę upadek Unii Europejskiej jako Unii Europejskiej na rzecz Zjednoczonych Landów Germańskich lub IV Rzeszy. Czy oznacza to upadek przy okazji Polski, nie wiem. Czy wyrzucą/wypchną nas z Unii czy sami wyjdziemy czy może jednak całkowicie się poddamy? Nie wiem. O ile los UE jest jasny, o tyle los Polski pozostaje dla mnie wciąż zagadką.
Przywrócenie Rosji do stanu sprzed wojny nie jest w interesie wszystkich, ponieważ jest to stan, w którym znowu atakują Ukrainę lub innego sąsiada. Na pewno nie jest to w interesie Ukrainy.
Najwięcej skorzystają Chiny, USA i Indie, ale nie wiem w jakiej kolejności, przy czym Chiny w tym samym wieku czeka później klęska przez zapaść demograficzną. Pytanie czy wcześniej wywołają WW3 czy jednak da się tego uniknąć lub stłamsić na starcie.(...)
Najwięcej na XXI wieku skorzystają Chiny i USA.
(...)
Wówczas będzie można podjąć próbę odwiedzenia Federacji od wojny. Coś przez kilka lat (a nawet kilka miesięcy na przełomie 2021 i 2022) powstrzymywało Rosję przed ruszeniem na zachód. Co to mogło być?
Spokojnie, dopiero się rozkręcamy, przyjdzie czas żeby i nietoperzojadom dać w zęby.