Co obecnie czytasz?
- ponuraczek
- Pobudzony intro
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INFJ
Re: Co obecnie czytasz?
Kończę Władcę pierścieni i może to niepopularna opinia, ale średnio mi się podoba
"Jeżeli o mnie chodzi, nigdy nie miałem przekonań. Zawsze miałem wrażenia. "
Fernando Pessoa
Fernando Pessoa
"Też tak mam" M. Kostyszyn
"Patoposłuszeństwo" M. Marcela
"Ja śpiewam a góry tańczą" I. Sola
Pierwsza z tego niezbyt mnie zaskoczyła - są to zebrane opowieści/wspomnienia kobiet i ich problemów. Nie jest to żaden manifest feministyczny, bardziej próba sprawienia by niektóre tematy nie były tabu.
Druga to ostra krytyka obecnego systemu - głównie edukacji, ale też szerzej całej konstrukcji społecznej. Momentami niemal rewolucyjna, moim zdaniem czasem wybiórczo zbiera fakty i badania naukowe pod tezę, ale zawsze to nowe spojrzenie.
Trzecia to magiczny realizm, luźno przeplatające się opowieści z katalońskiej części Pirenejów.
"Patoposłuszeństwo" M. Marcela
"Ja śpiewam a góry tańczą" I. Sola
Pierwsza z tego niezbyt mnie zaskoczyła - są to zebrane opowieści/wspomnienia kobiet i ich problemów. Nie jest to żaden manifest feministyczny, bardziej próba sprawienia by niektóre tematy nie były tabu.
Druga to ostra krytyka obecnego systemu - głównie edukacji, ale też szerzej całej konstrukcji społecznej. Momentami niemal rewolucyjna, moim zdaniem czasem wybiórczo zbiera fakty i badania naukowe pod tezę, ale zawsze to nowe spojrzenie.
Trzecia to magiczny realizm, luźno przeplatające się opowieści z katalońskiej części Pirenejów.
- Polan
- Intromajster
- MBTI: INTJ
Właśnie skończyłem "Na ostrzu skalpela. 50 lat z życia chirurga". Tak z połowa książki na początku jest ciekawa, opisuje rozwój chirurgii, co było uznawane za akceptowalne, śmiertelność etc. Potem jest strasznie dużo o pieniądzach, obrona tego ile trzeba za lekarza płacić, wyrostek robaczkowy i filozoficzne przemyślenia autora. Mnie ta część jakoś nie wciągnęła.
A teraz powoli idzie "Insane Emperors, Sunken Cities, and Earthquake Machines".
A teraz powoli idzie "Insane Emperors, Sunken Cities, and Earthquake Machines".
- Nathas
- Rozkręcony intro
- Enneagram: 4w5
- MBTI: ISTJ
..:: Nie zmusisz nikogo żeby cię pokochał, ale zawsze możesz zamknąć go w piwnicy, żeby rozwinął się u niego syndrom sztokholmski ::..
"Prawem i lewem. Obyczaje na Czerwonej Rusi w pierwszej połowie XVII wieku"
W. Łoziński
W. Łoziński
"Life is so unnecessary"
- Ziemniakke
- Introrodek
"Cyberpunk 2077. Bez przypadku" Rafała Kosika. Wcześniej obejrzałem "Edgerunners", a samą gierkę na PC ogrywam już trzeci raz w ciągu miesiąca (cały styczeń byłem chory, więc miałem duuużo czasu na granie). Moje osobiste odczucie: to najlepsza gra w jaką kiedykolwiek grałem, jeśli chodzi o fabułę, muzykę i gameplay. Bardzo się cieszę, że z zakupem czekałem na premierę dodatku, bo w 2020 pewnie bym grę wywalił i nigdy więcej o niej nie wspominał
Trzy cnoty ludzkie: szczerość, życzliwość, uprzejmość.
Jeśli kupiłeś na GoG to w dodatkach jest podręcznik do Cyberpunka. Polecam.Ziemniakke pisze: ↑04 lut 2024, 20:45 "Cyberpunk 2077. Bez przypadku" Rafała Kosika. Wcześniej obejrzałem "Edgerunners", a samą gierkę na PC ogrywam już trzeci raz w ciągu miesiąca (cały styczeń byłem chory, więc miałem duuużo czasu na granie). Moje osobiste odczucie: to najlepsza gra w jaką kiedykolwiek grałem, jeśli chodzi o fabułę, muzykę i gameplay. Bardzo się cieszę, że z zakupem czekałem na premierę dodatku, bo w 2020 pewnie bym grę wywalił i nigdy więcej o niej nie wspominał
Ja właśnie będę grał od nowa bo aktualizacja mi skopała sejwa, ale to nie problem, chciałem zagrać od nowa i tak, większą uwagę poświęcić karabinom szturmowym.
- invisible_ink
- Intronek
- Kontakt: