Chetnie zagram z wami w wolnej chwili, mam tylko jedno pytanie ogolnie. Czy da sie zmienic wyglad skinu postaci w grze ? A konkretniej płec za cholere nie moge tego zmienic.
Co byście powiedzieli, żeby przenieść serwer na ten płatny hosting: www.enderchest.pl? RAM bez limitu a 4 zł na 10 dni to niedużo. Nie będzie tam lagów?
Powiem wam ze lagi trochę ustąpią jak się świat renderuje, highwind miał wczoraj napad lagow jak byłem w netherze
Mam na paypal 2 zł mogę dać xd albo na psc 8 zl
Przy okazji mojej dzisiejszej gry odkryłem, że serwer się przeciąża, gdy szybko odkrywa się przemierzając na wierzchowcu nowe krainy - serwer musi nowy świat dotworzyć i wysłać do renderowania. Gdy stawiałem serwer, to używane miejsce na mapę wynosiło około 30 mb a teraz jest 263 mb.
Serwer ma swoją stronę, na której można zobaczyć, kto jest online i galerię.
Przeniósłbym serwer na lepszy silnik, ale się na nich nie znam. Gdyby ktoś chciał pomóc, to piszcie.
Uruchomiłem sklep na stronie serwera. Można będzie kupić diamenty. Wszystkie zarobione pieniądze idą w całości na utrzymanie serwera. Część z nich w postaci prowizji pobiera hosting, bo to jest ich opcja.