Źródło dziennika (Rzeczpospolita) wyjawiło, że "to była rakieta powietrze-powietrze AIM-120 AMRAAM z naszego F-16, która w trakcie lotu miała dysfunkcję układu naprowadzania i nie zadziałała". - Na szczęście nie uzbroiła się i nie wybuchła, ponieważ zabezpieczenia zapalnika zadziałały - podkreślił informator gazety.
Ogólnie o Rzeczypospolitej
- Drimlajner
- Global Moderator
Re: Ogólnie o Rzeczypospolitej
- Fyapowah
- Rozkręcony intro
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INTP
- Kontakt:
No i szury znowu miały rację.
Ale chociaż dostaną odszkodowanie. Bo jakby to ruscy popsuli to by nic nie dostali.
Ale chociaż dostaną odszkodowanie. Bo jakby to ruscy popsuli to by nic nie dostali.
Czucie i wiara silniej mówi do mnie
Niż mędrca szkiełko i oko.
Niż mędrca szkiełko i oko.
- KierowcaInrzynier
- Pobudzony intro
- MBTI: INTP
- Kontakt:
Ruskie onuce, ruskie drony, ukraińskie drony, uchodźcy, Kirk zły, Kirk dobry, Putler, Zełeński, naziści, faszyści, komuniści
Rakieta już leci, Kijów w 3 dni, Bandera, reparacje wojenne
dzie moje rozszczepienie osobowości?
"Don't bend; don't water it down; don't try to make it logical; don't edit your own soul according to the fashion. Rather, follow your most intense obsessions mercilessly." - Franz Kafka
- Drimlajner
- Global Moderator
Zawsze mogę poszukać.
Nie obiła mi się o uszy żadna teoria spiskowa dotycząca wadliwości rakiet do F-16, ale możesz przytoczyć. Czy chodzi o <kupujemy amerykański złom>?
- Drimlajner
- Global Moderator
O, ciekawe.
Poseł na Sejm RP Franciszek Sterczewski i Greta Thunberg (Tak! xd) płyną na czele flotylli łamaczy blokad do Strefy Gazy. Oczywiście Artykuł 5 bo Izrael ich ostrzelał dronami, jednakże bardziej prawdopodobne od spełnienia prośby posła o ochronę statku przez Rząd RP wydaje mi się wywalenie go z hukiem z partii, ale może wcale huku nie będzie, może rozegramy to po cichu tak jak Niesiołowskiego rozegrali po cichu.
Czy IDF zrobi nam przysługę i zamknie posła w więzieniu, czy słynny żydowski antypolonizm da o sobie znać, a może scykorzy i tylko odstawi posła na granicę? Czekamy z niecierpliwością na kolejny odcinek.
Podobno statek jest uszkodzony więc najprawdopodobniej popłynie do najbliższego portu (trzymam kciuki za Libię)(popłynął z darami, wrócił z migrantami).
#hałderju, #to nie nasza wojna, #Gaza Warszawa wspólna sprawa
Poseł na Sejm RP Franciszek Sterczewski i Greta Thunberg (Tak! xd) płyną na czele flotylli łamaczy blokad do Strefy Gazy. Oczywiście Artykuł 5 bo Izrael ich ostrzelał dronami, jednakże bardziej prawdopodobne od spełnienia prośby posła o ochronę statku przez Rząd RP wydaje mi się wywalenie go z hukiem z partii, ale może wcale huku nie będzie, może rozegramy to po cichu tak jak Niesiołowskiego rozegrali po cichu.
Czy IDF zrobi nam przysługę i zamknie posła w więzieniu, czy słynny żydowski antypolonizm da o sobie znać, a może scykorzy i tylko odstawi posła na granicę? Czekamy z niecierpliwością na kolejny odcinek.
Podobno statek jest uszkodzony więc najprawdopodobniej popłynie do najbliższego portu (trzymam kciuki za Libię)(popłynął z darami, wrócił z migrantami).
#hałderju, #to nie nasza wojna, #Gaza Warszawa wspólna sprawa
- Drimlajner
- Global Moderator
Meh, można się rozejść. Dopłynęli na Kretę i grecka fregata ma ich eskortować, prawdopodobnie do Aszkelonu.
- Drimlajner
- Global Moderator
Komunikat MSZ, aj waj!
W sprawie incydentu wokół flotylli Global Sumud jesteśmy w kontakcie z naszymi partnerami. Otrzymaliśmy informację od greckich służb o przebiegu zdarzeń. Ambasada RP w Tel Awiwie koordynuje współpracę z placówkami krajów, z których pochodzą uczestnicy rejsu. Placówka utrzymuje kontakt roboczy z izraelskim sztabem kryzysowym.
Filmik o średnich potęgach i dlaczego Polska się do nich nie zalicza.
- Drimlajner
- Global Moderator
- Drimlajner
- Global Moderator
Polacy z międzynarodowej flotylli, która zmierzała do Strefy Gazy, odmówili podpisania deklaracji dobrowolnej deportacji. Oznacza to, że będą czekać na rozprawę przed izraelskim sądem - podało Ministerstwo Spraw Zagranicznych.
Bardzo podoba mi się ten najnowszy psyop podbierania wyborców Brauna i Konfederacji. #ajwaj
---
Czy Weer-Szawa to polskie miasto, czy nie, to później zapytamy o to rabiego, ale po przeczytaniu jakie warunki panują w więzieniu to nawet mi zabrakło słów.PAP zapytała wiceszefa MSZ, co obecnie dzieje się z zatrzymanymi polskimi obywatelami. — Wszyscy Polacy powinni być w tej chwili w zakładzie karnym w Ktzi'ot, to jest kilkadziesiąt kilometrów na południe od Beer-Szewy — powiedział w piątek Bartoszewski.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ktzi%27ot_Prison
- Drimlajner
- Global Moderator
Kinderkreuzzug polskiego posła. Odcinek kolejny.
Hamas zgodził się na kolejną wymianę jeńców. Nie jest to nic zaskakującego wszak cały zamysł polegał na wypuszczaniu zakładników w zamian za trzymanych w Izraelu więźniów. Obecnie mają zostać wypuszczeni wszyscy pozostali zakładnicy których posiada jeszcze Hamas w zamian za 1000 więźniów.
Kogo w pierwszej kolejności wypuszczą Żydzi? Gretę Thunberg, a nawet polskiego posła, podobno 400 takich ananasków nałapali, czy jakiegoś kumatego weterana z Hamasu? Odpowiedź do przemyślenia.
#hałderju
Hamas zgodził się na kolejną wymianę jeńców. Nie jest to nic zaskakującego wszak cały zamysł polegał na wypuszczaniu zakładników w zamian za trzymanych w Izraelu więźniów. Obecnie mają zostać wypuszczeni wszyscy pozostali zakładnicy których posiada jeszcze Hamas w zamian za 1000 więźniów.
Kogo w pierwszej kolejności wypuszczą Żydzi? Gretę Thunberg, a nawet polskiego posła, podobno 400 takich ananasków nałapali, czy jakiegoś kumatego weterana z Hamasu? Odpowiedź do przemyślenia.
#hałderju
- Drimlajner
- Global Moderator
E, Izrael nie umie bawić się w ciuciubabkę. Sąd zdecydował aby wszystkich deportować z powrotem do Europy.
Przynajmniej przejście posła z Platformy do Brauna nadal aktualne.
- Drimlajner
- Global Moderator

No, no. Rozkręcają się.
Czarno widzę egzamin na Polaka u Pana Farysa, ale jak się okazuje to nie jedyny farbowany lisek.Omar Faris, obywatel Polski pochodzący z Palestyny mówił: "naród polski, który był 123 lata pod zaborami, będzie z nami".
Bardziej koszerne brzmi następująco:Nie rozumiem dlaczego państwo polskie, które powinno wiedzieć, z doświadczeń naszych przodków, nie stoi razem z Palestyną? – mówiła Ewa Jasiewicz
Gdzieś jeszcze miałem cytat z posła, ale zgubiłem. Generalnie wypowiadał się dość krytycznie w stosunku do Sikorskiego i jest to moim zdaniem punkt zaczepienia, to będzie ciągnięte dalej aby stworzyć opozycję wobec Sikorskiego i choć trochę podważyć ścieżkę sojuszy którą Polska obrała. Bardzo jestem ciekawy jak to wszystko się zakończy.Nina Ptak stwierdziła, że szef MSZ Radosław Sikorski powinien się podać do dymisji.
-
patha
- Intromajster
- MBTI: INTP/J-T
Z powrotem do Europy? Zwijamy idee syjonistyczne i wracamy do macierzy?Drimlajner pisze: 06 paź 2025, 18:46 E, Izrael nie umie bawić się w ciuciubabkę. Sąd zdecydował aby wszystkich deportować z powrotem do Europy.