Ogólnie o Rzeczypospolitej

Dyskusje dotyczące życia, społeczeństwa, polityki, filozofii itp.
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Re: Ogólnie o Rzeczypospolitej

Post autor: Drimlajner »

Źródło dziennika (Rzeczpospolita) wyjawiło, że "to była rakieta powietrze-powietrze AIM-120 AMRAAM z naszego F-16, która w trakcie lotu miała dysfunkcję układu naprowadzania i nie zadziałała". - Na szczęście nie uzbroiła się i nie wybuchła, ponieważ zabezpieczenia zapalnika zadziałały - podkreślił informator gazety.
Awatar użytkownika
Fyapowah
Rozkręcony intro
Enneagram: 5w4
MBTI: INTP
Kontakt:

Post autor: Fyapowah »

No i szury znowu miały rację.
Ale chociaż dostaną odszkodowanie. Bo jakby to ruscy popsuli to by nic nie dostali.
Czucie i wiara silniej mówi do mnie
Niż mędrca szkiełko i oko.
Awatar użytkownika
KierowcaInrzynier
Pobudzony intro
MBTI: INTP
Kontakt:

Post autor: KierowcaInrzynier »

Image
Ruskie onuce, ruskie drony, ukraińskie drony, uchodźcy, Kirk zły, Kirk dobry, Putler, Zełeński, naziści, faszyści, komuniści
Rakieta już leci, Kijów w 3 dni, Bandera, reparacje wojenne

dzie moje rozszczepienie osobowości?
"Don't bend; don't water it down; don't try to make it logical; don't edit your own soul according to the fashion. Rather, follow your most intense obsessions mercilessly." - Franz Kafka
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

KierowcaInrzynier pisze: 16 wrz 2025, 16:26 dzie moje rozszczepienie osobowości?
Zawsze mogę poszukać.
Fyapowah pisze: 16 wrz 2025, 16:07 No i szury znowu miały rację.
Nie obiła mi się o uszy żadna teoria spiskowa dotycząca wadliwości rakiet do F-16, ale możesz przytoczyć. Czy chodzi o <kupujemy amerykański złom>?
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

O, ciekawe.

Poseł na Sejm RP Franciszek Sterczewski i Greta Thunberg (Tak! xd) płyną na czele flotylli łamaczy blokad do Strefy Gazy. Oczywiście Artykuł 5 bo Izrael ich ostrzelał dronami, jednakże bardziej prawdopodobne od spełnienia prośby posła o ochronę statku przez Rząd RP wydaje mi się wywalenie go z hukiem z partii, ale może wcale huku nie będzie, może rozegramy to po cichu tak jak Niesiołowskiego rozegrali po cichu.

Czy IDF zrobi nam przysługę i zamknie posła w więzieniu, czy słynny żydowski antypolonizm da o sobie znać, a może scykorzy i tylko odstawi posła na granicę? Czekamy z niecierpliwością na kolejny odcinek.

Podobno statek jest uszkodzony więc najprawdopodobniej popłynie do najbliższego portu (trzymam kciuki za Libię)(popłynął z darami, wrócił z migrantami).

#hałderju, #to nie nasza wojna, #Gaza Warszawa wspólna sprawa
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Meh, można się rozejść. Dopłynęli na Kretę i grecka fregata ma ich eskortować, prawdopodobnie do Aszkelonu.
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Komunikat MSZ, aj waj!
W sprawie incydentu wokół flotylli Global Sumud jesteśmy w kontakcie z naszymi partnerami. Otrzymaliśmy informację od greckich służb o przebiegu zdarzeń. Ambasada RP w Tel Awiwie koordynuje współpracę z placówkami krajów, z których pochodzą uczestnicy rejsu. Placówka utrzymuje kontakt roboczy z izraelskim sztabem kryzysowym.
Awatar użytkownika
Agon
Krypto-Extra

Post autor: Agon »

Filmik o średnich potęgach i dlaczego Polska się do nich nie zalicza.
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Image
Image

#heheszki

---

#heheszków ciąg dalszy

Image
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Polacy z międzynarodowej flotylli, która zmierzała do Strefy Gazy, odmówili podpisania deklaracji dobrowolnej deportacji. Oznacza to, że będą czekać na rozprawę przed izraelskim sądem - podało Ministerstwo Spraw Zagranicznych.
:serce:

Bardzo podoba mi się ten najnowszy psyop podbierania wyborców Brauna i Konfederacji. #ajwaj

---
PAP zapytała wiceszefa MSZ, co obecnie dzieje się z zatrzymanymi polskimi obywatelami. — Wszyscy Polacy powinni być w tej chwili w zakładzie karnym w Ktzi'ot, to jest kilkadziesiąt kilometrów na południe od Beer-Szewy — powiedział w piątek Bartoszewski.
Czy Weer-Szawa to polskie miasto, czy nie, to później zapytamy o to rabiego, ale po przeczytaniu jakie warunki panują w więzieniu to nawet mi zabrakło słów.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ktzi%27ot_Prison
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Kinderkreuzzug polskiego posła. Odcinek kolejny.

Hamas zgodził się na kolejną wymianę jeńców. Nie jest to nic zaskakującego wszak cały zamysł polegał na wypuszczaniu zakładników w zamian za trzymanych w Izraelu więźniów. Obecnie mają zostać wypuszczeni wszyscy pozostali zakładnicy których posiada jeszcze Hamas w zamian za 1000 więźniów.

Kogo w pierwszej kolejności wypuszczą Żydzi? Gretę Thunberg, a nawet polskiego posła, podobno 400 takich ananasków nałapali, czy jakiegoś kumatego weterana z Hamasu? Odpowiedź do przemyślenia.

#hałderju
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

E, Izrael nie umie bawić się w ciuciubabkę. Sąd zdecydował aby wszystkich deportować z powrotem do Europy.

Przynajmniej przejście posła z Platformy do Brauna nadal aktualne.
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Image

No, no. Rozkręcają się.
Omar Faris, obywatel Polski pochodzący z Palestyny mówił: "naród polski, który był 123 lata pod zaborami, będzie z nami".
Czarno widzę egzamin na Polaka u Pana Farysa, ale jak się okazuje to nie jedyny farbowany lisek.
Nie rozumiem dlaczego państwo polskie, które powinno wiedzieć, z doświadczeń naszych przodków, nie stoi razem z Palestyną? – mówiła Ewa Jasiewicz
Bardziej koszerne brzmi następująco:
Nina Ptak stwierdziła, że szef MSZ Radosław Sikorski powinien się podać do dymisji.
Gdzieś jeszcze miałem cytat z posła, ale zgubiłem. Generalnie wypowiadał się dość krytycznie w stosunku do Sikorskiego i jest to moim zdaniem punkt zaczepienia, to będzie ciągnięte dalej aby stworzyć opozycję wobec Sikorskiego i choć trochę podważyć ścieżkę sojuszy którą Polska obrała. Bardzo jestem ciekawy jak to wszystko się zakończy.
Awatar użytkownika
Agon
Krypto-Extra

Post autor: Agon »

patha
Intromajster
MBTI: INTP/J-T

Post autor: patha »

Drimlajner pisze: 06 paź 2025, 18:46 E, Izrael nie umie bawić się w ciuciubabkę. Sąd zdecydował aby wszystkich deportować z powrotem do Europy.

Przynajmniej przejście posła z Platformy do Brauna nadal aktualne.
Z powrotem do Europy? Zwijamy idee syjonistyczne i wracamy do macierzy?

ODPOWIEDZ