Strangeve pisze:Myślę,że to urocze ,jak dziewczyna(nie mam na myśli siebie,tylko ogólnie) np. czerwieni się,mówi ciszej itp przy chlopaku który jej sie podoba. Kojarzy mi się to z taką dziewczęcością/delikatnością.IMO jest to bardziej "słodkie" niż np teksty typu "ej,chłopcze mam na Ciebie oko" albio jakieś wulgarne zagrywki.W tych kwestiach jestem "średniowieczna". Uważam,że to chłopak powinien wykazać inicjatywę.
Ja ostatnio na wykładzie tak się przejęłam,że zamiast pisać normalnym przymierzałam się do pisania popsutym (miałam na łąwce 2.)
Dla chlopaka to jest "urocze", a dla niesmialej dziewczyny to zmora. Myslę, ze pod pojęciem "sredniowieczne kwestie" kryją się zatwardziale stereotypy, z którymi dobrze by bylo skonczyc.
Strangeve - a co jeśli chlopak jest nieśmiały?
Ona jest śmiała i zakochana, on nieśmiały i zakochany, ale nigdy nie będą razem tylko dlatego, że wedlug "sredniowiecznych kwestii" inicjatywa jest męską sprawą. Ona jako dziewczyna ma milczec i pod zadnym pozorem nie wykonywac pierwszego kroku. A on nic nie zrobi, bo nie potrafi zdobyc się na odwagę.
A mogliby żyć długo i szczęśliwie.
Jakie to przykre.