Nie, ale możesz to potraktować jako sygnał, że lepiej poznać kogoś wcześniej na żywo, niż umawiać się z kimś przez neta i potem tylko tracić czas. Z tego co wiem, to takie randkowanie w necie słabo przekłada się na prawdziwe życie.rlip pisze:To że raz nie wyszło nie oznacza, że tak będzie zawsze.
Portal randkowy dla introwertyków
Re: Portal randkowy dla introwertyków
-
Rlip
Po pierwsze taki czas nie jest stracony bo nawet jeśli nie wyjdzie to zdobywa się w ten sposób doświadczenie, na podstawie którego można wyciągać wnioski na przyszłość.
Po drugie ja zdecydowanie wolę najpierw poznać chociaż trochę jakąś dziewczynę przez neta, o której od początku wiem, że jest wolna i szuka kogoś i ewentualnie później się z nią spotkać, niż podejść do obcej dziewczyny o której nic nie wiem.
Po drugie ja zdecydowanie wolę najpierw poznać chociaż trochę jakąś dziewczynę przez neta, o której od początku wiem, że jest wolna i szuka kogoś i ewentualnie później się z nią spotkać, niż podejść do obcej dziewczyny o której nic nie wiem.
-
So-ze
-
Rlip
Może i tak, na pewno byłoby to dla mnie trudne. Ale to nie jedyny powód. Po pierwsze najtrudniejsze pierwsze lody najłatwiej mi łamać mając wystarczająco czasu na myślenie nad tym co chcę powiedzieć, a po drugie gdy już się spotkamy chociaż mniej więcej wiem czego się mogę spodziewać i mam zapewniony komfort rozmowy w 4 oczy.So-ze pisze:Po prostu nie umiesz z taką obcą gadać a nie "wolisz".
- Faramuszka
- Stały bywalec
@up Istnieje pole "status związku". Jeśli Cię interesuje tylko to, czy kobieta jest wolna, czy nie, to powinno starczyć. Powodzenia.
-
Rlip
Trochę to mało, dlatego wolałbym specjalne sub-forum, bo wtedy jest jasność:Faramuszka pisze:@upIstnieje pole "status związku". Jeśli Cię interesuje tylko to, czy kobieta jest wolna, czy nie, to powinno starczyć. Powodzenia.
- jest temat, więc wiadomo że osoba jest aktywnym użytkownikiem i nie tylko to, że jest wolna, ale również że szuka nowych znajomości
- wiadomo przynajmniej skąd jest, w jakim jest wieku i kogo szuka (chociażby tylko przedział wiekowy)
Wydaje mi się to o wiele bardziej efektywne niż klikanie po liście użytkowników.
- Demon Hunter
- Pobudzony intro
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INTJ (?)
Bo z kimś poznanym w tzw. realu strasznie łatwo się zgraćSam widzisz, że ciężko się zgrać z kimś poznanym w necie.
Zależy jak na to spojrzeć. Dla mnie większą stratą czasu będzie łażenie gdzieś, gdzie można poznać ludzi i tam próbowanie nawiązania kontaktu z jakąś dziewoją..., że lepiej poznać kogoś wcześniej na żywo, niż umawiać się z kimś przez neta i potem tylko tracić czas.
The future belongs to the mad
Jest na forum coś takiego jak "status związku", jak komuś zależy na szukaniu drugiej połówki, to pisze na PW wiadomość do osoby, która ma w statusie, że kogoś szuka i po problemie. Nie widzę sensu w zakładaniu specjalnego sub-forum. Zawsze możesz założyć taki temat. Nie podobają mi się tego typu matrymonialne tematy, ale jak dla mnie to jest mniejsze zło, niż całe sub-forum do spamowania takimi rzeczami.
- BłędnyOgnik
- Introwertyk
Może po prostu dodać nowe pola w profilu + rozszeżyć wyszykiwanie + wysłać wszystkich info o zmianach, gdyż pewnie 90% nawet nie zauważy nowości...
Łatwiej pomagać komuś niż sobie, a tym czasem najpierw powinno się pomóc sobie, żeby móc pomagać innym.
Jednak pomagając innym nieświadomie pomagamy też sobie.
- Demon Hunter
- Pobudzony intro
Zamiast kombinować z nowymi sub-forami czy zmianami w profilu można równie dobrze zalogować się na jakimś portalu randkowym. W internetach tego pełno, każdy pewnie znajdzie coś dla siebie 
The future belongs to the mad
- BłędnyOgnik
- Introwertyk
.. pełno...wszystkiego... żeby nie powiedzieć śmieci. Szukanie czegoś konkretnego to jak szukanie igły w stogu siana
Łatwiej pomagać komuś niż sobie, a tym czasem najpierw powinno się pomóc sobie, żeby móc pomagać innym.
- Demon Hunter
- Pobudzony intro
W profilu do randkowania wystarczą 3 rzeczy:
- wiek (to mógłby admin dodać)
Żadna z tych rzeczy nie powinna być przymusowa, ale jak ktoś chce używać tego forum do szukania drugiej połówki, to niech to wszystko uzupełni i gotowe.
Czyli wystarczy poprosić adminów by dodali możliwość ustawienia sobie wieku w profilu.
- wiek (to mógłby admin dodać)
Żadna z tych rzeczy nie powinna być przymusowa, ale jak ktoś chce używać tego forum do szukania drugiej połówki, to niech to wszystko uzupełni i gotowe.
Czyli wystarczy poprosić adminów by dodali możliwość ustawienia sobie wieku w profilu.
- BłędnyOgnik
- Introwertyk
Wszystkie te 3 rzeczy są już do wypełnienia w profilu, ale one nie wystarczą. Zacząć trzeba od wyszukiwarki
- Drimlajner
- Global Moderator
Odświeżam temat.
Pojawił się pomysł. Coby forum bardziej zrobić przyjazne tym którzy szukają na łamach foruma drugiej połówki. Można stworzyć w którymś z działów, proponuję "Inne sprawy", poddział "Portal Randkowy Introwertyzm.pl" a może zwykłe neutralne "introwertyczkę, introwertyka poznam ?". Cóż, nie można być takim introwertykiem ! Trzeba wychodzić do ludzi.
Na samym początku tego tematu byłem moooocno sceptyczny do całej sprawy. Po sukcesie poniższych tematów zmieniłem zdanie. Oto tematy:
http://introwertyzm.pl/viewtopic.php?f= ... f21676bfeb
Chociaż nie bez znaczenia był również czteroosobowy mini zlot warszawski który zorganizowałem. Introwertyki to fajni ludzie i nie widzę powodu aby nie zrobić z foruma stronki bardziej konkurencyjnej z działem poświęconym już konkretnie spikaniem ze sobą poszczególnych osóbek. O czymś mniej - więcej takim jak tutaj jest myślę:
http://forum.niesmialosc.net/viewforum.php?f=12
Ew. przerobić dział "spotkania" na "zloty" i "introwertyka / introwertyczkę poznam" ?
Ludu introwertyczny ! Co o tym myślisz ? Razem z nami możesz zmienić portal introwertyzm.pl i wkroczyć w nową erę... w erę gdzie obok Sympatii, DopasowanychSobie, będzie wymieniany portal introwertyzm.pl a jego admini....
...zapraszani do dzień dobry TVN aby porozmawiać o internetowych randkach.
Serio, serio. Admini to czytają i są gotowi zareagować jak użytkownicy zareagują pozytywnie na powyższe.
Pojawił się pomysł. Coby forum bardziej zrobić przyjazne tym którzy szukają na łamach foruma drugiej połówki. Można stworzyć w którymś z działów, proponuję "Inne sprawy", poddział "Portal Randkowy Introwertyzm.pl" a może zwykłe neutralne "introwertyczkę, introwertyka poznam ?". Cóż, nie można być takim introwertykiem ! Trzeba wychodzić do ludzi.
Na samym początku tego tematu byłem moooocno sceptyczny do całej sprawy. Po sukcesie poniższych tematów zmieniłem zdanie. Oto tematy:
Chociaż nie bez znaczenia był również czteroosobowy mini zlot warszawski który zorganizowałem. Introwertyki to fajni ludzie i nie widzę powodu aby nie zrobić z foruma stronki bardziej konkurencyjnej z działem poświęconym już konkretnie spikaniem ze sobą poszczególnych osóbek. O czymś mniej - więcej takim jak tutaj jest myślę:
http://forum.niesmialosc.net/viewforum.php?f=12
Ew. przerobić dział "spotkania" na "zloty" i "introwertyka / introwertyczkę poznam" ?
Ludu introwertyczny ! Co o tym myślisz ? Razem z nami możesz zmienić portal introwertyzm.pl i wkroczyć w nową erę... w erę gdzie obok Sympatii, DopasowanychSobie, będzie wymieniany portal introwertyzm.pl a jego admini....
...zapraszani do dzień dobry TVN aby porozmawiać o internetowych randkach.
Serio, serio. Admini to czytają i są gotowi zareagować jak użytkownicy zareagują pozytywnie na powyższe.