Co obecnie czytasz?
- highwind
- Legenda Intro
- Enneagram: 1w9
- MBTI: istj
Re: Co obecnie czytasz?
Nic
A napożyczałem książek od znajomego z pracy. I jak ostatnio mnie o nie pytał, to zarzekałem się, że będę czytał na święta. I nie udało się, nie mam weny :/ Też tak macie, że po pewnym okresie intensywnego czytania, nie chce wam się spoglądać na książki?

- Polan
- Rozkręcony intro
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INTJ
Czasem po serii paru tomów muszę sobie chwilę przerwy zrobić by przetrawić co przeczytałem.
I trochę offtopic, oddaj mu te książki Wiater. Nie ma nic gorszego niż ktoś kto pożycza książki i je kisi u siebie. Sam już 3 tak straciłem. Z czego tylko 1 sam świadomie pożyczyłem, pozostałem tak bez mojego udziału poszły w obieg. Nigdy nie oddane na zasadzie, "czytam/będę czytał". Musiałem je potem na allegro kupować drugi raz by luk w kolekcji nie mieć. I jeszcze dopłacić by dostać to samo wydanie co miałem.
I trochę offtopic, oddaj mu te książki Wiater. Nie ma nic gorszego niż ktoś kto pożycza książki i je kisi u siebie. Sam już 3 tak straciłem. Z czego tylko 1 sam świadomie pożyczyłem, pozostałem tak bez mojego udziału poszły w obieg. Nigdy nie oddane na zasadzie, "czytam/będę czytał". Musiałem je potem na allegro kupować drugi raz by luk w kolekcji nie mieć. I jeszcze dopłacić by dostać to samo wydanie co miałem.
- rael
- Introwertyk
- Enneagram: 9w1
- MBTI: INFP
Tak, mam to samo. Najgorsze jest jak coś czytam i nagle przechodzi mi na to ochota. Próbuję dokończyć tą książkę i ją męczę, ale i tak nic z tego nie wychodzi i "mielę" ją w znacznie wolniejszym tempie niż gdybym miał do tego wenę.
- Merigold
- Rozkręcony intro
- Enneagram: 4w5
- MBTI: INFJ
To jest okropne, potwierdzam. Szczęście w nieszczęściu, że w ten sposób straciłam tytuły, na których wybitnie mi nie zależało, a te cenne odzyskałam. Inna sprawa, że jedna z tych książek była pięknie wydana (rebisowy Ubik) i wróciła w średnim stanie. :cPolan pisze: ↑01 sty 2019, 22:40Czasem po serii paru tomów muszę sobie chwilę przerwy zrobić by przetrawić co przeczytałem.
Przestoje mam również, za to jak dorwę się po pewnej przerwie do książek, to czytam sporo.
- highwind
- Legenda Intro
- Enneagram: 1w9
- MBTI: istj
Nie no luz, oddam. Zassę ebooki i oddam. Jeszcze na domiar złego te książki są po angielskiemu, a to dodatkowy stopień w tych schodach, na których szczycie stoi utracona motywacja :P
- Alphekka
- Introwertyk
- Enneagram: 5w4
"Personality Types: Using the Enneagram for Self-discovery." Don Richard Riso - w originale, jak @highwind, żeby do angielskiego się zmotywować i "Znaczy Kapitan" Karol Olgierd Borchardt - dla rozrywki 

Dwa razy dwa równa się siedem i pół, minus trzy i jeszcze trochę więcej. G. I. Gurdżijew
- Drimlajner
- Krypto-Extra
- MBTI: Brak
- Kontakt:
Osz, do stu baterii dział przeciwlotniczych, jak ja to rozumiem!Polan pisze: ↑01 sty 2019, 22:40I trochę offtopic, oddaj mu te książki Wiater. Nie ma nic gorszego niż ktoś kto pożycza książki i je kisi u siebie. Sam już 3 tak straciłem. Z czego tylko 1 sam świadomie pożyczyłem, pozostałem tak bez mojego udziału poszły w obieg. Nigdy nie oddane na zasadzie, "czytam/będę czytał". Musiałem je potem na allegro kupować drugi raz by luk w kolekcji nie mieć. I jeszcze dopłacić by dostać to samo wydanie co miałem.
Wpadł do mnie kolega pożyczyć książkę. Dobra bierz, przeczytałem. Nie wiem czy nie zauważyłem czy pożyczyłem mu dwie ale o tej drugiej zapomniałem na amen. Jak ja jej szukałem! A to były czasy kiedy jeszcze miałem barbarzyńskie ilości książek w domu (tak z 150-200). Trzymałem je na jednym małym regale i w pudłach na szafie. Ile ja się naszukałem i naprzerzucałem makulatury w ramach poszukiwań to tylko ja wiem. Bo przecież na pewno kupiłem tą pozycję, no na bank!
No to kupiłem drugi raz to samo i co? Tydzień po odbiorze paczki spotykam się z tym kolegą: "cześć, mam z powrotem twoje książki!"
Rok go męczyłem czy na pewno obok tej która przeczytałem nie pożyczyłem mu jeszcze tej drugiej? Nie, nie, mam tylko jedną. Rok, ROK!
@#&#! KLM 4805! Pan Am 1736! JAL 123!
May the blessing of the Wright Brothers always be with thee.
- rael
- Introwertyk
O jeju, też znam ten ból z autopsji.Drimlajner pisze: ↑07 sty 2019, 22:15Osz, do stu baterii dział przeciwlotniczych, jak ja to rozumiem!
Wpadł do mnie kolega pożyczyć książkę. Dobra bierz, przeczytałem. Nie wiem czy nie zauważyłem czy pożyczyłem mu dwie ale o tej drugiej zapomniałem na amen. Jak ja jej szukałem! A to były czasy kiedy jeszcze miałem barbarzyńskie ilości książek w domu (tak z 150-200). Trzymałem je na jednym małym regale i w pudłach na szafie. Ile ja się naszukałem i naprzerzucałem makulatury w ramach poszukiwań to tylko ja wiem. Bo przecież na pewno kupiłem tą pozycję, no na bank!
No to kupiłem drugi raz to samo i co? Tydzień po odbiorze paczki spotykam się z tym kolegą: "cześć, mam z powrotem twoje książki!"
Rok go męczyłem czy na pewno obok tej która przeczytałem nie pożyczyłem mu jeszcze tej drugiej? Nie, nie, mam tylko jedną. Rok, ROK!
@#&#! KLM 4805! Pan Am 1736! JAL 123!
Kiedyś pożyczyłem koledze książkę, taki atlas - przewodnik. No i zupełnie o tym zapomniałem. Na początku zeszłego roku nabrałem ochoty żeby do niego wrócić. Przejrzałem wstępnie półki, nie ma. No to myślę sobie, że pewnie gdzieś leży i się ze mnie śmieje, pewnie z czasem się znajdzie.
Jak byłem u rodziny na święta to pomyślałem, że co mi tam, przejrzę dokładnie wszystkie półki i regały w domu. Zmarnowałem na to pół dnia. Książki nadal nie ma. Myślę sobie: "trudno, kupię nowy egzemplarz na Allegro". Patrzę... a tu używki chodzą za 180-200 złotych. Stwierdziłem, że nie warto, szczególnie że wiele lat temu dałem za to z góra 25-30 złotych :P Przedwczoraj kolega mi ją zwrócił po tych kilku latach. Dobrze, że nie patrzył na Allegro po ile to chodzi, bo w życiu bym się tego nie doczekał z powrotem

- mindlessness
- Intronek
- Enneagram: 4w5
- Czerwonekredki
- Introrodek
- MBTI: ISTP-T
Ja tak kisiłam dwie. Teraz już tylko jedną, ale kończę i zaraz oddam.^^ Mi też jedną ktoś ukradł, szła z ręki do ręki i tyle ją widziałam.Polan pisze: ↑01 sty 2019, 22:40Czasem po serii paru tomów muszę sobie chwilę przerwy zrobić by przetrawić co przeczytałem.

A tą książką, którą kończę jest III rzesza na haju. Dodatkowo czytam też Wiedźmę Glenn Puit.
- Drimlajner
- Krypto-Extra
- MBTI: Brak
- Kontakt:
Prezent urodzinowy.

Wspomnienia. Nuda. Na szczęście krótkie.

Wspomnienia. Nuda. Na szczęście krótkie.
May the blessing of the Wright Brothers always be with thee.
- rael
- Introwertyk
Po prawdzie nadal czytam Futu.re, ale bardzo podoba mi się wizja świata przyszłości jaką przedstawił Glukhovsky i problemy jakie są z nią związane.
Póki co jestem mniej więcej w połowie, ale całkiem wkręciłem się w tą historię. Wszystko dzieje się wolno i niespiesznie, a autor rozwija historię splatając wątki, które wydają się niepozorne, ale po pewnym czasie okazują się bardzo istotne z perspektywy większej całości. Ciekawi mnie co stanie się dalej
Póki co jestem mniej więcej w połowie, ale całkiem wkręciłem się w tą historię. Wszystko dzieje się wolno i niespiesznie, a autor rozwija historię splatając wątki, które wydają się niepozorne, ale po pewnym czasie okazują się bardzo istotne z perspektywy większej całości. Ciekawi mnie co stanie się dalej