Zdjęcia
- Rafael
- IntroManiak
- Enneagram: 9w1
- MBTI: ISFJ
- Rafael
- IntroManiak
Re: Zdjęcia
A to starszy kolega tulipana z poprzedniego postu.
Już w kwiecie wieku.
Pyłek rozsypany na podłodze kielicha. Znakiem tego była tu jakaś pszczółka.
Już w kwiecie wieku.
Pyłek rozsypany na podłodze kielicha. Znakiem tego była tu jakaś pszczółka.
Nie o górę się potkniesz, ale o kamień.
-
- Intro-wyjadacz
- Enneagram: 4w5
- MBTI: INFP
Tak żeby złamać kącik przyrodniczy, a przy okazji podsunąc @Drim kilka propozycji na nowy samochód
Klasyka (gdy udanie spieniężymy bitcoiny):
Albo coś bardziej wykwintnego (oprócz bitcoinów również obie nerki i mieszkanie babci):
Albo cos dla spiskowców, którzy chcą się odciąć od technologii, która może ich unieruchomić. Poza jednym wyświetlaczem, które praktycznie służy tylko do radia i map - wszystko w pełni mechaniczne. Taka wspólczesna podróba LRD110, z lekkim mrugnięciem oka w stronę fanów Forda Bronco, robiona przez pasjonatów przy współpracy z BMW. Chyba ciut lepsza alternatywa od Łady Niva ;-). Tutaj bitcoiny powinny wystarczyć również na dodatkowe wyprawowe wyposażenie.
Do poczytania więcej tutaj:
https://ineosgrenadier.com/en/no/
Klasyka (gdy udanie spieniężymy bitcoiny):
Albo coś bardziej wykwintnego (oprócz bitcoinów również obie nerki i mieszkanie babci):
Albo cos dla spiskowców, którzy chcą się odciąć od technologii, która może ich unieruchomić. Poza jednym wyświetlaczem, które praktycznie służy tylko do radia i map - wszystko w pełni mechaniczne. Taka wspólczesna podróba LRD110, z lekkim mrugnięciem oka w stronę fanów Forda Bronco, robiona przez pasjonatów przy współpracy z BMW. Chyba ciut lepsza alternatywa od Łady Niva ;-). Tutaj bitcoiny powinny wystarczyć również na dodatkowe wyprawowe wyposażenie.
Do poczytania więcej tutaj:
https://ineosgrenadier.com/en/no/
- Rafael
- IntroManiak
Wiosna rozkwita tulipanami. Wyjątkowo ich dużo w tym roku. Ulubione kwiatki warszawskiego magistratu.
A ja podzielę się zdjęciem, które wykonałam ostatnio w Muzeum Łowicza. Jest to pająk ludowy, ozdoba i zrobiłam to zdjęcie od dołu uzyskując ciekawy efekt całe muzeum super i mają tam obrazy Chełmońskiego
- Rafael
- IntroManiak
Pająka nie przypomina, ale bardzo ładny.
Ja też wiele razy byłem w Łowiczu. Od dziecka jeździłem na procesję. Mam tam znajomą, która jest w te sprawy zaangażowana. Ma taki tradycyjny strój łowicki, który nie mało jest wart. Oni są w tym mieście bardzo przywiązani do swoich tradycji.
Niestety Łowicz podupada. Kto może to stamtąd ucieka. Bezrobocie i inne problemy.
A magnolie już się kończą. Do zobaczenia za rok.
@Rafael
Ja byłam pierwszy raz, byłam specjalnie żeby zwiedzić to muzeum i skansen w Maurzycach, też cudowny słyszałam o procesjach. Cóż, widocznie Łowicz dobry tylko na wycieczki. A to magnolie są? Jakaś nietypowa odmiana. U mnie w ogrodzie w ogóle magnolie dopiero rozkwitają
Ja byłam pierwszy raz, byłam specjalnie żeby zwiedzić to muzeum i skansen w Maurzycach, też cudowny słyszałam o procesjach. Cóż, widocznie Łowicz dobry tylko na wycieczki. A to magnolie są? Jakaś nietypowa odmiana. U mnie w ogrodzie w ogóle magnolie dopiero rozkwitają
- Rafael
- IntroManiak
W skansenie też bywałem od samego początku jego powstania. Powoli się rozwijał. Teraz to już pewnie jest na bogato.Introja pisze: ↑29 kwie 2023, 0:02 @Rafael
Łowicz w swojej historii miał wzloty i upadki. Teraz przeżywa kryzys związany z upadkiem przemysłu, który tam powstał za komuny.
Ale klimat dla turystów był i pewnie jest. Ja lubiłem tam jeździć szczególnie w niedzielę z rana, gdy było tak sennie, jak nie z tej epoki. Podobny nastrój miał Drohiczyn.
Teraz pewnie dużo turystów, kiedyś obie stolice diecezji świeciły pustkami. Jedynie jakiś habit mignął od czasu do czasu.
A po magnoliach nie ma już śladu. Dzisiaj tam byłem. To jest odmiana Leonardo. U nas pierwsze były już w końcówce marca, ale gdzie indziej. Te ze zdjęcia, gdzieś koło 10 pierwsze pąki rozwinęły.
Jest za to takie cudo.
Nie wiem jak ten krzak się nazywa, ale jest naprawdę bajeczny. Dzisiaj tam stała kolejeczka panienek, aby sobie zrobić z nim zdjęcie. A każda sesja sporo trwa, zatem sobie poczekają.
Gdy przejeżdżałem pozowały właśnie Japonki. Będą miały śliczną pamiątkę z Polski, one same też ładniutkie.
Można chociaż przez chwilę poczuć się modelką...
- Rafael
- IntroManiak