Pisz prawdę
Re: Pisz prawdę
Wytrwała, radosna, ambitna, opanowana, z dystansem do siebie i świata, odważna.
Co chciał(a)byś zrobić/ czego dokonać w ciągu najbliższych lat?
Co chciał(a)byś zrobić/ czego dokonać w ciągu najbliższych lat?
- adam01016
- Introrodek
Dobrze zdać maturę (na tyle dobrze na ile trzeba), pójść na studia i być na tyle dobrym w tym co będę robić by bez problemu znaleźć zatrudnienie, być dobrym człowiekiem z wiedzą, inteligencją i jak największą mądrością. Opcjonalnie wynieść się z mojej ukochanej ojczyzny.
Jaki masz jeden główny cel?
Jaki masz jeden główny cel?
Spójność nie oznacza zamknięcia się w jakimś systemie, lecz raczej dynamiczną wierność wobec otrzymanego światła.
- Drimlajner
- Global Moderator
Nie mam jednego głównego celu. Mam masę równoważnych głównych celi. Chociażby zbudowanie domu i skończenie studiów, dożycie do 80 lat w ładnej formie (mając 80 lat chciałbym pływać albo chociażby pompki robić).
Co chciałbyś zrealizować w 2014 ?
Co chciałbyś zrealizować w 2014 ?
-
MatiZ
- Pobudzony intro
- Enneagram: 4w5
- MBTI: INFJ
Bardzo dobre pytanie.
2014 rok to ten czas w którym muszę się zmienić na lepsze: wychodzić jeszcze ale to jeszcze częściej na dwór (bardziej w wiosnę i lato ale już od grudnia robię postępy), jeździć częściej na rolkach, usamodzielnić się do dalekiej jazdy na rowerze (bo zawsze z kolegą jechałem a on znał się na technicznych sprawach), kupić parę niezbędnych części rowerowych, żebym sam mógł naprawić (czyli jechać samemu kiedy kolega nie może). Poznać przyjaciół, znaleźć dziewczynę, zdać maturę i pójść na studia graficzne.
Co byś zrobił/a jakbyś wygrał/a milion dolarów?
2014 rok to ten czas w którym muszę się zmienić na lepsze: wychodzić jeszcze ale to jeszcze częściej na dwór (bardziej w wiosnę i lato ale już od grudnia robię postępy), jeździć częściej na rolkach, usamodzielnić się do dalekiej jazdy na rowerze (bo zawsze z kolegą jechałem a on znał się na technicznych sprawach), kupić parę niezbędnych części rowerowych, żebym sam mógł naprawić (czyli jechać samemu kiedy kolega nie może). Poznać przyjaciół, znaleźć dziewczynę, zdać maturę i pójść na studia graficzne.
Co byś zrobił/a jakbyś wygrał/a milion dolarów?
- Faramuszka
- Stały bywalec
To jest jedno z tych pytań (vide co zrobiłbyś przed śmiercią), na które odpowiadając udzielamy sobie odpowiedzi na pytanie co chcemy zrobić ^^
Emmm z tego co by mi zostało (milion-(podatek od nagrody-darowizna-podatek od darowizny-jakieś=inne-śmiszne-podatki-co-mi-na-ten-moment-nie-przychodzą-do-głowy)), to pewnie bym sobie pojeździła po tym kamieniu, a nawet wybrałabym sobie jakieś sympatyczny skrawek w okolicach Rovaniemi lub Bergen(mój odwieczny dylemat), więc... *pakuje walizki* miło było, ciao!
Na jakie pytanie nie udzielił(a)byś odpowiedzi?
Emmm z tego co by mi zostało (milion-(podatek od nagrody-darowizna-podatek od darowizny-jakieś=inne-śmiszne-podatki-co-mi-na-ten-moment-nie-przychodzą-do-głowy)), to pewnie bym sobie pojeździła po tym kamieniu, a nawet wybrałabym sobie jakieś sympatyczny skrawek w okolicach Rovaniemi lub Bergen(mój odwieczny dylemat), więc... *pakuje walizki* miło było, ciao!
Na jakie pytanie nie udzielił(a)byś odpowiedzi?
Lubię: książki (bo przez Internet), gazety i zdrowe jedzenie (mam mały fajny sklepik nieopodal). A nie lubię praktycznie całej reszty z ciuchami i butami na czele.
Kiedy się najbardziej w życiu stresowałeś/aś i czym?
Kiedy się najbardziej w życiu stresowałeś/aś i czym?
INFJ z silnie rozwinietym T
Matura ustna z j.polskiego - to był koszmar zwłaszcza dla mnie, nieśmiałego, mało tego Pani zabrała mi cytaty, które uzupełniłem
, tak sie zestresowałem że nie poprosiłem żeby mi chociaż oddała plan wypowiedzi, który był na tej samej kartce. to było zaraz na początku po pierwszym cytacie, ale ku szczęściu zdałem, ale też te oceniające były spoko.
Jak byś zmienił/zmieniła świat?
Jak byś zmienił/zmieniła świat?
Wprowadziłbym monetę 99groszową, zakaz marnowania jedzenia (wrr, nienawidzę jak ktoś wyrzuca/marnuje jedzenie), a przy drogach zrobił miejsca do łapania stopa; takie zatoczki żeby auta miały się gdzie zatrzymać.
Co byś zrobił będąc jeden dzień niewidzialny?
Co byś zrobił będąc jeden dzień niewidzialny?
Chciałbym podpatrzyć jak żyją prywatnie znane osobistości np aktorzy 
Jaką czynność wykonałeś/aś zanim zasiadłeś/aś do komputera by przeczytać tego posta ?
Jaką czynność wykonałeś/aś zanim zasiadłeś/aś do komputera by przeczytać tego posta ?
- adam01016
- Introrodek
Wysrałem się.
Lubisz polskie kabarety?
Lubisz polskie kabarety?
Spójność nie oznacza zamknięcia się w jakimś systemie, lecz raczej dynamiczną wierność wobec otrzymanego światła.
- Faramuszka
- Stały bywalec
Właściwie to najprostsza odpowiedź do była by "różne". Kiedyś głównie podróżnicze/przygodowe; teraz też po nie sięgam ale nie aż tak często. Potem przerzuciłem się na fantastykę; właściwie całe liceum głównie to czytałem. Ostatnio znowu czytam coś pokroju Remarque, Hesse'go, różne antyutopie albo klasyki.
Jaka jest Twoja ulubiona postać z książki i dlaczego?
Jaka jest Twoja ulubiona postać z książki i dlaczego?
- Alexona20
- Introrodek
Hmm jak człowiek siedzi głównie w literaturze popularnonaukowej to tak ciężko coś wymyślić.. Pamiętam postać Marcina Borowicza z Syzyfowych prac. Uogólniając. Chociaż dał się zmanipulować to w pewnym momencie zaczął szukać prawdy na własną rękę. Mimo wszystko dojrzał, znalazł własne ideały i dążył do swoich celów.
Gdybyś mógł/mogła zmienić w sobie jedną rzecz, co by to było?
Gdybyś mógł/mogła zmienić w sobie jedną rzecz, co by to było?