Filemona pisze: 02 paź 2021, 11:45
Udało Ci się wyodrębnić, jakie to mogą być gatunki?
Parę razy w roku widuję się ze znajomymi którzy dosyć dobrze ogarniają takie tematy. Te okazy znalazłem niedawno, więc moje przypuszczenia czekają potwierdzenia.
Filemona pisze: 02 paź 2021, 11:45
Coś szczególnego szukasz jeśli chodzi o rośliny? Sama mam kilka anonimowych odcisków.
Nawet nie. Często w łupkach, nawet tych przepalonych, znalazłem odciski pni lepidodendronów czy paproci, ale z żadnego nie byłem aż tak zadowolony by czuć się spełniony
Oglądałam o niej wykład, gdzie prezentowano jej szkice znalezisk ichtiozaurów, plezjozaura. Działa na wyobraźnię.
Jeśli mogę kogoś polecić, to z całego serca zachęcam do sprawdzania czy przy okazji giełd minerałów/festiwali nauki nie ma wykładu
dr Andrzej Boczarowski. Właściwie to bardziej spektakle popularnonaukowe niż wykłady, ale niesamowita jest zarówno jego wiedza, jak i forma wykładów. Swoją drogą to człowiek który miał olbrzymi udział przy projektowaniu parku w Krasiejowie, coś podobnego stworzył też w USA i ostatnio działał w Panamie. Niestety nie funkcjonuje on w internecie jak choćby Tomasz Rożek, a szkoda bo przez zamiłowanie do multimediów i grafiki 3D jego wykłady są naprawdę wciągające
No tak, być może wybiore się w przyszłym roku na weekend gdzieś tam, ale to jeden weekend, to chyba małe prawdopodobieństwo by coś znaleźć, zwłaszcza jak się nie ma rozeznania co i jak
Zawsze można zajrzeć do nieczynnych kamieniołomów, popatrzeć gdzie jest więcej wychodni, czasem coś znajdzie się przypadkiem lub na hałdach pokopalnianych. Są miejsca gdzie "coś" zawsze się znajdzie